måndag, november 23, 2009

Vatten och åter vatten

Lite sömn kan göra mycket för humöret, för synen på alltihop. Man blev väl lite småchockade igår och framför allt blev jag rädd för jag ser pengarna rulla iväg, pengar vi inte har. Huset kändes som en bra sak för vår ekonomi då vi köpte det, vi halverade våra månadskostnader och allt var super. Nu har vi ist fått punga ut pengar efter pengar på huset som verkar falla sönder omkring oss. Och mer pengar blir det då vi vet att vi måste dränera, uppenbarligen är rören för små så kanske att vi måste byta dem, vi måste installera en pump för att förhindra översvämningar och mögel. Dessutom har vi en hall som behöver renoveras, en ytterdörr som inte håller tätt och tjaa ska jag fortsätta rabbla? Vi behöver ett energisnålare värmesystem, vi behöver nytt fönster i källarn - iaf gångjärn och vi behöver måla om fönsterna... Finns nog mkt mer också. Javisst, endel av grejerna visste vi om då vi köpte huset och räknade med men hälften har kommit lite som små överraskningar längs med husägarperioden...

Annars så var gårdagen en bra dag. Pelle o Alex åkte till badhuset o träffade vänner där medan jag o Jamie åkte till affären o handlade lite. Tyvärr hade Pelle med sig ica-kortet så jag kunde inte köra självscanning och höll dessutom på att inte få rabatterna eftersom man behövde dra sitt ica-kort för det. MEn hon i kassan var snäll så det löste sig.
Sedan hade jag köpt färdig potatisgratäng, provade icas märke som var billigare men den var helt oätlig, så hunden fick äta hela... blev dyr middag till honom. Vår middag blev med andra ord inte så bra så jag åt kött, majs o keso men fick bli mackor fram på kvällen så det gick.
Pelle o jag lät det svämma över igår till slut, det var ingen idé... nu har det sjunkit undan iaf! vi har kanske en lösning på problemet men vet inte om det går o fixa det förrän till våren...
Pelle o jag bänkade oss iaf framför tvn ist igår kväll och bara myste, såg en film och en serie, båda lagom hjärndöda så man slapp tänka efter för mycket!

Alex har fått in en rutin nattetid, han vaknar och gnäller 2 gånger men det blir inte hysteriskt skrik som måste tröstas så förhoppningsvis så kan han sluta med o vakna överhuvudtaget snart. Men skönt bara det att han inte ska ha mat eller att man måste upp mitt i natten. Men vaknar av gnäll/skriken gör man ju, speciellt Pelle som är så lättväckt. Nåja alla framsteg är bra framsteg!

Nu sover Alex middag men när han vaknar så ska vi till kontoret o röja ur det sista. Blir nog till o unna oss en lunch på stan också. Sen ska vi hämta Jamie o så fara till BVC för att vaccinera pojkarna mot svin influensan. Sen är det bara Pelle kvar men han ska göra det så fort han får möjlighet!

Ikväll ska jag simma med ML, ska bli himla gott att det blir av! måste röra mig mer nu, har verkligen blivit kass på det! Annars håller jag min sockerdiet hyfsat, okej igår tog jag en liten ploppbit när det svämmade över igen... mitt sätt att hantera det I guess... Precis som en rökare tar fram en cigg i en svår stund...

Nej nu blir det till att hålla i hatten för det blåser som satan och tacka för att iaf taket håller tätt för regnar gör det även idag!

Inga kommentarer: