söndag, november 15, 2009

Äntligen tyst!

Söndag kväll, ungarna är i säng och Pelle är uppe o spelar poker.
Alex har varit gnällig stora delar av dan och tystnade i huset just nu är väldigt välkommen! Man får sår i öronen när barnen är så här.
Men skulle tro att Alex liksom jag har ont i halsen, då blir man ju lätt lite gnällig. Inte mycket jag kan göra för o hjälpa honom heller men har jag rätt så bryter väl en förkylning ut även på honom strax.
Vi gick ut efter lunch idag, Pelle vart på jobbet men jag o barnen var ute i trädgården. Jag röjde ur garaget och ställde in i källaren. Jamie försökte hjälpa mig vilket allt som oftast innebär att han sinkar mig, men söt är han :) Alex däremot lekte bra, satt på cykeln en stund, grävde i sandlådan o gick runt med leksaksgräsklipparen. Himla skönt nu när han lärt sig gå rätt okej i skor också, då behöver man inte bära runt honom eller springa efter o sätta på skor då han kryper :P
När Pelle sedan kom hem så var garaget utröjt så han kunde köra in bilen, tyvärr så hörde han nåt skrapa i då han försökte så han la ner det tills jag kan vara med o kika.
Men är rätt gott med plats i garaget nu, pannrummet blev dock lite mer välfyllt, cyklar är så otympliga o inte går det att bara knö in dem i ett hörn, nej dem tar upp halva rummet. Men finns en liten gång till frysen iaf. Frysen har jag för övrigt funderat på om vi inte ska bära upp till köket eller eventuellt ställa i hallen, vore smidigare än att behöva springa ner i källaren varje gång. Men vi får mäta o fundera lite innan vi gör slag i saken. Hade vi haft plats när vi byggde köket så hade det integrerats men där skåpen finns idag så fick det inte plats. Dock kanske den får plats i andra änden av köket, men är trist med nyrenoverat kök o så har man en frys som inte matchar resten... Tja men ibland får praktik komma före skönhet. Men vi får se vad som händer, Pelle lider ju inte av det så kan ta en stund o övertyga honom att det vore bra ;)

Annars idag så har här inte hänt så jättemycket, blev fläskfilé, klyftpotatis och sås till middag. Ruskigt mumsigt! Fläskfilén blev helt perfekt, mör o inte så torr som den kan bli ibland!
Sen så har vi duschat här hemma, Pelle o jag fick ta varsin unge för vi trodde det skulle gå snabbare än o bada dem... haha tji fick vi, men typ för första gången någonsin så duschade Jamie utan o gallskrika. Vi hoppade visserligen över o tvätta hans hår men det var ändå inte så länge sen. bra om han kan börja förknippa duschen med något roligt ist för negativa grejer.

Morgondagen får fortsätta i dagens lugna tempo, mitt halsonda har tilltagit... typiskt när man fått riktig motivation till o gå ner i vikt.

Alex den busen bestiger trappan

Jamie leker i sandlådan

Inga kommentarer: