torsdag, november 26, 2009

✫ En bra dag ✫

Hela dagen har varit bra, ja jag kan inte riktigt komma på något som jag har o klaga på :) Ungarna var trötta här ikväll men jag satte mig med min bok med dem i soffan och mös, väldigt mysigt!
På förmiddagen idag så åkte jag o Alex o träffade Pernilla. Det var trevligt o träffa henne o vi kikade runt i lite affärer och fikade. Jag köpte 4 småböcker för 45kr och en rattmuff till bilen. Rattmuffen var välbehövlig, nu när det varit så fuktigt så har ratten typ lösts upp på vissa ställen så den är klibbig och man blir svart i händerna av att ta i den. Nu så behöver man inte fundera mer på det :) Fast måste erkänna att det är skumt o köra med rattmuff :D
Jag handlade även mat, blev för en bit in i nästa vecka ist för bara för helgen, lika br ao passa på när man är på maxi!
Sen åkte vi hem o packade upp maten, Alex sov men jag snackade med pappa i telefon och städade ur bilen innan jag åkte för o hämta Jamie. Hos Anna-Lena var alla på övervåningen o busade med kattungarna och jag blev uppbjuden, guuud så söta dem är! Önskar så att det hade varit läge o skaffa en söt liten kattunge, men där sätter sig Pelle på tvären, och jag förstår hans argument. Så nej någon kattunge blir det nog inte den här gången för oss. Men om någon är intresserad så hör av er, dem har 3st underbart söta godingar!
När vi kom hem så kom strax kvinnan från försäkringsbolaget. En väldigt trevlig o sympatisk kvinna! Hon kikade i källaren o konstaterade att här var det rejält fuktigt och ifrågasatte överhuvudtaget INTE att vi hade haft översvämning. Hon ringde en firma som har stora riktiga avfuktare som ska komma imorgon och ställa in dessa! Dessa maskiner kommer få gå bra länge trodde hon innan allt var avfuktat och efter en viss tid så mätte dem fuktigheten. Var det någonstans som det inte torkade upp så skulle man få riva o bygga nytt... och då kommer den där roliga självrisken... men behöver man riva så ska man väl vara glad att det endast är 10k man själv får betala iofs!
Hon skulle även prata med en annan på försäkringsbolaget som skulle ha hand om våra lösöre och där fick vi skriva upp allt. Gamla tidningar som blivit förstörda, milersättning till tippen för o slänga saker, elen för tvättmaskinerna vi fått tvätta extra osv osv. I allmänhet tycker jag att det bara var bra saker som kom ut av detta! Ett väldigt bra försäkringsbolag så här långt!
Efter att hon hade åkt så umgicks jag o ungarna, Jamie ville inte se på tv så vi gick upp och drog fram en madrass. Sedan lärde jag Jamie att göra kullerbyttor vilket han klarar i stort sett själv nu :) Vad som är mer fantastiskt är att Alex kom halvvägs i en kullerbytta bara av o ha kollat på när Jamie gjort dem! Snart rullar dem runt av egen maskin båda två!!
Vi lekte även lite med bilar och barnen roade sig själva medan jag läste i samma rum. Jag undrar varför dem accepterar min bok bättre än datorn?!
Sen åkte iaf tvn på medan jag lagade mat och sedan var båda barnen helt slut så vi mös som sagt bara i soffan resterande 1½timme innan nattningsrutinerna satte fart. En perfekt dag med lite lagom mkt att göra och positivt umgänge med barnen!
Nu sen ungarna somnade har jag tagit ner den tvätt som jag hade hängt upp här uppe på torkstället o hängt upp en ny maskin. Borde egentligen dra fram dammtrasan och dammsugaren nu men funderar över om jag orkar var så duktig?! Ja vi får se var det slutar. Vore skönt o ha det gjort iaf. Vattna måste jag iaf! o lite Atlantis får det bli!

Inga kommentarer: