torsdag, november 12, 2009

Grr

Livet var så mycket lättare innan mitt hjärtfel blev en allmän kännedom. Jag var Nathalie och jag var normal. Numer är jag Nathalie med hjärtfelet som man måste behandla med silkesvantar. Min svärmor behandlar mig ibland som handikappad i fysiska aktiviteter och det gör mig så enormt ledsen. Jag ser mig själv som normal och som alla andra, jag vill inte ha någon speciell behandling! Jag vill inte att folk tänker "nej det klarar inte hon för hon har ju sitt hjärtfel". Hela mitt liv har jag levt som alla andra utan problem, jag tänker fortsätta med det fram till operationen och sedan resten av mitt liv tills jag blir gammal o grå o skrumpnar ihop o får krämpor precis som alla andra!
Det är inte bara andras sätt mot mig som har ändrats, mitt självförtroende har börjat svikta o jag känner mig inte lika mkt värd som andra. Jag missuppfattar saker som inte är menade som kritik mot mig egentligen för att min radar har på nåt sätt blivit överkänslig... Så om alla bara kunde glömma att mitt hjärta inte fungerar riktigt som alla andras så ska jag låta bli o anmärka på om era tänder är snea, era ben är olika långa eller nåt annat. Det var en missbildning som inte gick att rätta till lika bra som andras missbildningar. jag lever med det utan problem så varför kan inte alla andra göra det?!

tack för mig!

2 kommentarer:

Maja sa...

va trött man blir på specialbehandling, oavsett anledning. johannes mamma behandlar mig annorlunda hela tiden (fast det gör jag nog tillbaka också egentligen). jag tror att jag gör henne nervös.

Anna T, den otroligt kloka!! sa...

Tänk inte så Nathalie... jag tror folk bara är rädd om dig. Annars hade dom skitigt i det. Ett hjärta är skörare än snea tänder. Ett hjärta har en helt annan betydelse.
Jag tror att när operationen kom upp så börjar folk tänka på det på ett annat sätt. Alla vi strävar efter att vara "normala" på ett eller annat sätt. Jag som dyxlektiker strävar efter att vara normal och jag är normal ;). Det är först när man blir påminnd om det på ett eller annat sätt som ett försvar kickar in. Hoppas du förstår vad jag menar :) Du är en tyff brud i lyxförpackning helt enkelt!!! krammm