torsdag, november 19, 2009

Både bra o dåligt

Avfuktaren går för fulla muggar, jag har packat upp 2 lådor och insett ändå vilken tur vi haft med vad som var i. Den ena lådan låg det endast gamla kalle anka tidningar i och dem kan man ju leva utan och i den andra blev ca 6 böcker skadade, hängde upp dem på tork så får vi se om det är något o spara på sen. Sen så vet jag att det är porslin i den ena lådan men det står fortfarande i vatten då vi inte får pumpen o funka just nu, får kolla lite närmare på det sen men jag har inte ens vart med o pumpat innan så jag kände att det inte riktigt var mitt område. Den andra lådan som står i vatten är det gamla köksmaskiner som vi inte använder. Skulle tro att dem är rätt körda men försäkringen borde ju täcka upp det. Mördarmaskinen har jag inte testat ännu men jag hoppas att den klara sig då det endast var benen som stod i vattnet. Elektroniken till den borde ju sitta högre upp *håller tummarna*. Nu blir det till o bära upp alla lådor o skit till vindsförråden ist för o göra det den enkla vägen o ställa där nere.
Det regnar fortfarande o risken finns ju att det kommer komma in mer vatten men den här gången är vi iaf hemma o kan pumpa ut tidigare. Dessutom har ju allt som stod på golvet redan blivit förstört eller flyttat.

Onsdagen igår var iaf riktigt bra tills vi kom hem. Jag avlade 4 besök, först åkte ju jag och barnen till min mormor i Henån vilket var väldigt trevligt. Sen mötte vi upp Pelle i rotviksbro di han hade tagit bussen för att åka vidare mot Stenungsund. När vi kom fram så stannade vi först hos mamma och Lasse. Vi kollade på bilder och alla ändringar dem gjort i lägenheten o så blev det lite fika men jag höll mig till endast te. Sen skulle vi åka hem till Anna och Marcus men Jamie ville inte följa med, så både han o Nalle blev kvar hos mamma och Lasse. Jamie blev jätte glad och vinkade glatt av oss med "bye bye, puss puss och tack så mycket". Sötnosen!
Det var väldigt trevligt att sitta o tjöta ett tag med Anna o Marcus men snart var vi tvungna att åka vidare och nästa anhalt blev pappa och Yvonne. Där gick vi bara in i huset o kollade runt vad som hade ändrats sen sist, pratade lite o efter typ 15min så åkte vi för att hämta Jamie o fara hem. Jamie hade haft det superbra hos sin mormor o "nasse" som han kallar honom :) Han ville INTE följa med hem men tillslut fick vi med oss honom iaf. Det är himla roligt att Jamie även börjar finna sin mormor som rolig och inte bara farmor. På tiden att mormor engagerar sig lite!
Och Alex fann sig snabbt hos morfar och gick med honom runt o busade med honom hela tiden vi var där, dem hela 15mintutrarna som vi hade tid med.
Ungarna somnade ju i bilen på väg hem och när vi kom hem fick vi den goda nyheten... Sen när vi hade pumpat ut o stt lite på tv o skulle sova så vaknar Alex och blir klarvaken, vill INTE sova. Pelle skulle ju upp idag med barnen så vid midnatt gick han o la sig. Jag parkerade mig i Jamies säng med min bok och läste och Alex härjade runt i deras rum. Ska tilläggas att Jamie sov i min säng ;) Jag skulle tro att klockan var halv 2 då Alex äntligen somnade, tyvärr så satte han sig upp om jag försökte gå ut så jag fick sova i Jamies säng... Den är 70cm bred och för kort plus att madrassen är lite tunn för en vuxen. Vid fem vaknade jag ledbruten o gick in till min egen säng där jag knödde lite på Jamie o somnade som medvetslös tills kvart över åtta :)

Idag har jag varit på fika hos ML o träffat hennes kusin som ska med oss till ullared om 1½ vecka. Det var trevligt men på slutet somnade nästan Alex i min famn så vi fick åka hem o han somnade i bilen o sov till strax efter två.

Resten av dagen vet jag inte vad som händer, Pelle har flyttat hem sin kontorsdator då vi ändå måste röja ur kontoret snart då vi ska var va ur sista november så han börjar jobba hemma nu och är hemma idag. Dock har han inte jobbat än pga migrän så han ska nog jobba nu. VI får se vad dagen har o bjuda på, men är lite matt o känner mig lite bitter på det här huset o all skit som ska ramla på oss hela tiden...

Over and out

Inga kommentarer: