söndag, januari 10, 2010

Söndag

Gårdagen var en mysig dag, precis som jag försöker göra denna dagen till. Jag vill umgås med mina barn dem dagarna vi alla är hemma, ta vara på dagen :)

Igår skulle vi ut och åka pulka och vi tig på oss 15 lager kläder och satte oss i bilen för att åka till göfab o köpa en större pulka. Nej pulkorna var slut på göfab, dock fick vi köpt nya gardiner till vardagsrummet. Sen bestämde vi oss för o kolla om Good town hade pulkor men fanns inget där heller... Så vi bestämde oss för att åka in till Lysekil och kolla leksaksaffären. Men där hade dem bara stjärtlappar och bebispulkor... Allt annat var slut och dessutom slut hos leverantören, suck! Team sportia hade inget heller så vi gav upp. Det blev en sväng till elaffärn för o köpa en sladd och sen åkte vi till ica och handlade på oss mera mat. Sen ringde vi Carl o Vicky o bjöd hem dem på taco. Och så for vi hem, tog tag i städningen som verkligen behövdes, åt lite mellanmål och sedan fick vi gäster. Trevligt som alltid när vi träffar dem :) Jamie och Maxim kunde inte riktigt samsas, eller främst hade Maxim lite problem med att dela med sig. Ett antal gånger fick han riktiga vredesutbrott och kastade sig på golvet och storskrek. Jag har läst att andras barn gör så och tyckt att ja så kanske mina också gör men mina barn får inte vredesutbrott på det viset, Jamie är mer för att springa och sura i ett annat rum eller tjata. Nåja alla barn är olika :)

Idag har jag varit ute med hunden en lite längre promenad än vanligt men knappast någon långpromenad.Var sugen på att gå upp till fjälla men jag visste att Pelle behövde jobba...
Sen har jag o gossarna lekt med duplo, eller jag o Jamie byggde och Alex roade sig med att riva allt! Men nu så sover Alex och Jamie ville se På Nasse-filmen så jag hamnade här. Ska fixa en smörgås och se om Jamie vill hjälpa mig att göra en lasange att kasta i frysen. Dagens middag blir fläsk och blodpudding eftersom blodpuddingen går ut idag, vi hade tänkt oss entrecote med potatisgratäng men det får vi ta en annan dag, kanske på onsdag då vi är lediga igen, vem vet :) Gott blir det iaf den dagen det blir !

Pelle fick igår en snilleblixt, vi har en tunnel till barnen som bara legat i garderoben. Sen har vi en källartrappa där vi alltid kastar ner tvätten eftersom tvättstugan är där nere, det blir tvätt i hela trappen och svårt att ta sig ner. Så kom Pelle på att vi kan använda tunneln i trappan och kasta tvätten i, ställa tvättkorgen under och vips så har vi vårt tvättnedkast som vi så länge pratat om :) Så det har vi nu gjort och det fungerar över förväntan! Fast tunneln är inte ordentligt fastsatt än utan jag la bara vår hantlar på så låg den där, och det funkar ju tills man behöver träna ;)

nej emn om jag skulle utnyttja tiden Alex sover, ses!

Inga kommentarer: