fredag, januari 08, 2010

En bra dag

Har haft en väldigt härlig dag så här lång, ja i det stora hela. På morgonen har tvn varit på så barnen har varit lugna. När Alex tog sin första tupplur så hjälpte Jamie mig att hänga tvätt och ta ner o vika torr tvätt. Han klarar utan problem att hantera klädnypor nu vilket kom som en överraskning för mig, men jag visade honom häromdan och nu har han väl tänkt över det ite för idga gick det som en dans :) Efter att tvätten var hängd tog vi fram våran Julklapp från Ola och Madde, måste säga att det var en av dem bästa julklapparna vi fick i år. En mycket väl genomtänkt present. Vi fick t-shirtar, tygfärg och "stämplar". Man duttade färg på stämplarna o sen tryckte på tyget, mycket simpelt men roligt. Vi åstadkom en t-shirt till oss var i familjen :) Både jag och Jamie hade jätteroligt. Sen vaknade Alex och han var så hungrig så vi fick sluta med målandet till Jamies besvikelse. Bestäde mig för o göra en riktig lunch och vara en riktigt bra mamma, inte bara mackor eller rester... Så blev en omelett som Alex och jag åt med god aptit. Jamie bråkade som vanligt med maten men jag fick i honom hans potion och en smörgås. Det har varit förvånandsvärt lite gnäll från Jamies sida och vi har grejat ihop utan TV i bakgrunden. Mysigt!
När vi hade ätit så gick vi ut, Nalle behövde på promenad, något jag har bävat inför hella dagen... Och som jag misstänkte så ville Jamie inte gå själv, vagn i ett par dm snö är inte aktuellt och två barn i en bebispulka är trångt och tungt... Men jag drog dem långt men när vi skulle gå längs med järnvägen var snön för djup, det gick inte med bägge och Alex är för ostadig för att kunna gå där själv... Så jag fick tvinga Jamie att gå själv vilket resulterade i många tårar, skrik och gnäll. Men det fanns inget annat alternativ. Det tog tid me vi kom oss hem och när vi kom hem la jag bägge barnen. Dem sover som små grisar och jag har legat o läst ett tag.
Förutom den perioden ute så har det på det stora hela varit en riktigt mysig dag och jag känner att jag för en gångs skull inte behöver ha dåligt samvete över att inte ha umgåtts med barnen. Dock är det inte många grejer som jag kan pyssla med barnen som vi båda tycker är roligt i längden. Och att måla på kläder kan ju bli rätt dyrt efter ett tag ;) Men ska försöka pyssla mer med Jamie i framtiden och försöka o stressa ner då jag gör mat så han kan få vara med eftersom han älskar det!
En annan fin sak med denna dag är ju att solen skiner, det är så vansinnigt vackert ute!
Ne nu ska jag försöka städa lite innan ungarna vakar igen.

Inga kommentarer: