torsdag, januari 07, 2010

Och en slank hon ner i diket...


Jaha jag hann iaf ha mitt körkort i över 6 månader innan jag råkade ut för en olycka :) Men idag har jag o barnen gjort en vända i diket med bilen. jag mötte en annan bil som inte riktigt höll sig på sin kant så jag skulle väja men vägen var inte så bred som jag trodde, så lurad av snön glad vi ner i diket. Men körde i typ 10-20km/h så det var ingen fara, vi gled in i snön o stannade, som en vanlig inbromsning. jamie undrade varför mamma stannade där :D Men trots det fick jag lite panik, det som flög genom huvudet var hur jag kulle ta mig hem med bägge barnen, vem jag skulle ringa och vad fan det skulle kosta... Ringde Pelle och under tiden jag pratar med honom så stannar två bilar, farbröderna i bilarna kände varandra och den ena jobbade på en gård i närheten med traktor så han åkte och hämtade den. Under tiden vi väntade förklarade den andra gubben att hans svärson bodde precis brevid och ahde en traktor han också. Så stannar en tredje gubbe och även han kände dem andra o han hade en traktor hemma hos sig :) Så ifall traktorn som var liten och utan snökedjor skulle misslyckas hade farbröderna backup! Sen kommer en fjärde man med den lilla traktorn och första frarbron i sin bil. Traktorn har grus i sin lilla låda bak så dem sandar järnet, spänner fast min bil i traktorn och en gubbe sätter sig i bilen för o styra upp. Först dras bilen bakåt o inte alls ur diket och jag tror att det ska misslyckas men sen så står den helt plötsligt på vägen igen :) Hel och som den ena gubben sa "renare och finare än innan du körde i diket" haha. Snacka om att jag ändå hade tur i oturen! 4 snälla farbröder, bönder offrade en halvtimme av sin tid på att hjälpa lilla mig ur diket. Och enda tacket dem ville ha var just det, Tack! Alla på landet är så snälla o hjälpsamma, och ska man ändå ner i diket så ska man göra det på landet bland alla bönder med traktorer :D Så det var ett litet äventyr men det slutade väl och barnen satt i bilen och uppförde sig väl hela tiden :)

Sen så har dem hört av sig från ett företag där Pelle har sökt jobb, han har redan varit på en intervju där hos rekryterings bolaget och nu ville även själva företaget intervjua honom och det imorgon.. ja i stockholm såklart... Så han skulle åka idag runt fem-sex för o hinna upp ikväll. Så jag o ML hade redan skjutit på vår simning till mitt på dagen, Jag lovade o hämta henne. Och jag var på väg till göfab när jag hamnade i diket, skulle bara lämna barnen hemma. Men blev inget göfab idag... Men jag hämtade Ml som utlovat och vi simmade 44 längder, dvs 1100m. Man var gott skakig i benen efter men det var gott o få ur sig nervositeten efter att ha hamnat i diket i form av motion och det var gott att få snackat av sig :) Sen var det hem, Pelle tog bilen och skjutsade hem ML på vägen. SÅ nu är Pelle iväg och efter lite mys med barnen så la jag dem o nu sitter jag här. Har tryckt i mig kvällsmat och mår bra. Har fortfarande lyckats undvika för söta saker, Men äter fortfarande yoghurt, juice o flingor tex som har socker i sig, för 17 allt har socker i sig numer! Tycker ändå ajg är duktig :)

Vid lunch idag var ju Jannike här också, vi visade huset och bjöd på ynkliga mackor som lunch. Hon blev väl här i 1½ timme och det var väldigt trevligt :) Oredan med Me and I löste sig också, var bara jag som inte sett en lapp i paketet där det stod att ena tröjan var slut på lager o att jag kunde ta bort den summan från fakturan.

Ja just det, förut när Pelle hade skottat fram audin för att hjälpa mig ur diket (då han inte visste om farbröderna som hjälpte mig) så inser han att handbromsen har frusit fast, även i den bilen *suuck*. Så därför har vi bara en bil som går o köra. Detta resulterade i att Pelle fick ta volvon till sthlm så jag är strandad här imorgon. Jamie som skulle ha varit hos Anna-lena får vara hemma med mamma. Men jag hade tänkt att vi skulle ge oss på våra tygfärger o t-shirtar som vi fick i julklapp!

Ja så min dag har varit minst sagt intressant. Morgondagen får gärna bli lugnare :D

Inga kommentarer: