fredag, september 25, 2009

Ikea

En ny dag har tagit sin början, efter en betydligt bättre natt än den till igår. Alex åt gröt igår kväll halv nio och sov sedan till klockan fem oavbrutet. Så länge har han inte sovit på evigheter. Jag känner mig utvilad trots att jag fick gå upp med lilleman bara en timma senare, alltså klockan sex.

Trots att jag trivs så bra med min tillvaro nu så kan jag inte låta bli att hitta saker o störa mig på. Pelle skulle sucka o stöna om jag sa till honom vad som rör sig i mitt huvud :P Men jag ångrar att vissa vänner fick inbjudan till bröllopet medan jag sörjer att andra faktiskt inte fick någon. Det var ju en dag man ville dela med alla dem som har betydelse för en, och några stycken bemödade sig inte ens med o svara om dem kom eller ej. Tjaa det är överspelat men jag sörjer ändå dem vänner som jag hade kunnat bjuda som hade uppskattat det... Usch vad jag ska älta allt. Glöm att jag skrev nåt ;)

Gårdagen blev okej, vi fick slängt allt skräp så garaget ser nästan prydligt ut :) Men det här med att åka till Ikea med barn är aldrig smart. Vi testade taktiken muta på Jamie igår. Funkade sådär... Redan i bilen sa vi att vi kunde köpa en del till hans tågbana om han uppförde sig inne på Ikea. Detta resulterade i att han första halvan tjatade om att vi skulle gå till tågbanan... efter barnavdelningen så lät det "betaalaaa" från vagnen. Vid flera tillfällen hotade jag med att lägga ur tågbanan om han inte slutade gnälla och det funkade också sådär. Visst han slutade gnälla men han började "sjunga" Bä bä vita lamm väldigt högt. Inte den mest stimulerande shoppingmusiken men visst var han söt :) Så mycket har hänt med hans tal, vi kan föra riktiga konversationer nu :) Well vi fick iaf köpt det vi behövde på ikea, ett vardagsrumsbord, några glödlampor, vi trillade även på en så snygg lampa att vi köpte den trots att vi inte vet var vi ska ha den :P Blev en hel del ljus och lite batteri. Jag ahde velat kpa några hyllor så vi kunde sätta upp en i köket o 2 på badrummet men den ekonomiska sidan i Pelle kikade fram och Jamie gnällde så det blev bara nya fästen till hyllorna vi redan har hemma. Vi hade köpt för stora sist.
När vi hade betalt så hade dem nån kundundersökning som Pelle var med i, jamie o jag köpte korv o Jamie åt en hel till, han hade ätit en innan vi gick in också!
Sen bar det av till Skåpesund för o hämta toyotan som jag ska ha i helgen då Pelle åker iväg med "vår" bil. Ja han ska på pokergrej o så ska hans brorsa möta upp honom på söndag o så ska dem byta bilar så vi får tillbaka våran bil. Kommer sörja den manuella växelspaken men vi kommer ju köpa pappas audi o den är manuell iaf. Men blir latare körning för mig framöver, jag kommer ju köra volvon 95% av tiden eftersom jag har barnen 95% av tiden.

Idag ska Pelle bara jobba 3 timmar o sedan måste vi greja i trädgården. jorgubbsplantorna måste i jorden innan dem dör. sen så ska vi ta bort gruset vid garaget o lägga gräset som vi gräver upp från trädgården där. Är helt hopplöst med gruset o ungarna som sprider det överallt! Så vill någon ha lite grus så hör av er ;)
jag skickar det inte på posten, för dyr frakt :P

Inga kommentarer: