onsdag, september 02, 2009

Home sweet home!

Dax för en liten uppdatering här hemifrån.
Idag har jag känt mig duktig, jag har varit till bvc med Alex efter att ha släppt av Pelle o Jamie hos Anna-Lena (dagmamman). Allt var bra med Alex fast han hade tappat lite i vikt, väger numer 8400g och är 74cm. Men doktorn undersökte honom o allt var fint.
Sen hämtade vi Pelle o Jamie igen, efter att ha kört en liten extra vända för att fördriva tiden. På den vändan träffade vi på ett rådjur, som tur var hoppade det över ett staket innan vi hann fram till platsen där det stod. Väldigt vackra djur det där, och jag är tacksam över att jag slapp köra på det!
När vi kom hem la vi Jamie och fixade lunch i form av kyckling o ris. Blev väldigt gott! Jag, Pelle o Alex åt med god aptit, Jamie ville inte ha när han vaknade...
Sen målade jag o Jamie, men när jag gav upp efter 15min så ville inte han fortsätta så var bara o tvätta av alltihop igen... hade ju hoppats att han skulle sitta där ett tag men nej så självständig är inte min prins...
Sen tog jag mig för att sortera alla leksaker, la även undan en hel del som inte används så flitigt längre. Kan bli roligt o ta fram när Alex blir lite större :) Rensade ur massa skit i lådorna också, saker som hamnat där eftersom barnen lekt med det nån gång. Såsom pappersrullehållare, påsförslutare, decilitermått osv... Jag innser att leksakerna bara kommer hålla sig sorterade ett kort tag men huvudsaken är ändå att fått ut alla grejer som inte hörde hemma där. La dessutom undan alla bebissaker, Alex är ju faktisk 10månader nu och prasslande tygböcker är inte lika spännande längre.
Sen när Pelle kom hem så fick vi badat barnen vilket dem älskade! Semestern ahr gjort underverk på den fronten :) Jag tog även ner all tvätt, packade upp sista efter resan, dammsög nedervåningen och lagade pannkakor till kvällsmat. En riktigt produktiv dag helt enkelt! Känns så bra!

Igår var det första dagen för Jamie hos Anna-Lena och det hade gått väldigt bra, lixom idag då han fick träffa det andra barnet som går där.
Igår var jag även iväg till skåpesund och hämtade Nalle som har bott där medan vi varit borta. Jag har saknat våran grisbjörn och det är skönt att ha honom hemma igen! På väg hem från Mor o Lasse så tittade vi in hos mormor. Hon verkade ha det bra och var glad över att vi var hemma igen. Tror inte hon missunnar oss semester men hon gillar bäst när vi är på hemmaplan ;) Var skönt o fått tittat till henne, är himla orolig för henne numer. Hon är trots allt 90år gammal och inte lika pigg som hon brukade. Vet inte hur jag ska klara mig utan henne när den tiden är inne, hon har en så stor plats i mitt liv. Tårarna rinner bara jag tänker på det... Well ska inte ta ut nåt i förskott, hon kanske blir 100!
En annan sak som oroar mig är svininfluensan, inte så mkt att drabbas utav den utan över att jag måste vaccinera mig. Spruta... inte bara en utan två gånger dessutom :S Jag upplever detta så himla mycket värre än om jag faktiskt skulle drabbas av flunsan... Knasigt hur djupt en fobi kan sitta...

Imorgon får det bli träning medan Jamie är hos dagmamman, för jag försöker desperat att bli nyttig igen o få igång träningen. Har klarat 2 dagar utan godis so far och joggade 20min framför wiin igår och idag dansade jag o Jamie till mora träsk en bra stund o jag blev helt slut... plus all städning idag så ajg nöjer mig med det.

Sen imorn blir det en sväng in till Lysekil för att leka med Jeanette o hennes barn, ska bli roligt!
Vi har skrivit schema nu och lördagar kommer Pelle vara helt ledig, så himla gott! Så på lördag blir det eventuellt torp och sen svampplockning på EM. Kanske att Anna o Marcus kikar förbi också, vem vet?!
Annars jobbar Pelle alla dagar i veckan, fast onsdagar blir det bara förmiddgarna sen har vi familjetid!

Har nu hittat min sladd till mobilen så bilder kommer att laddas upp innom en snar framtid på bilddagboken. Ha det gött!

2 kommentarer:

cissi sa...

du får gärna komma hit och hälsa på nåndag.

Jane sa...

Välkomna hem igen!
Låter som ni haft det alldeles underbart! Så härligt att få "följa med" på er resa genom din berättelse!
Känner att vi måste försöka ses nån gång.. tiden rusar ju verkligen.. Och joo.. jag är skitnyfiken på ert hus! :-D
Kram!