fredag, september 04, 2009

Allt faller på plats!

Alla pusselbitarna faller på plats här hemma. Jag njuter av att vara hemma o greja, få ordning på vårt hus och underhålla hushållet. Jag njuter av att vi inte har några storslagna semestrar inplanerad framöver, jag vill bara vara hemma o verkligen bo in mig. Jag vill falla in i vår nyskapta rutin med dagmamma, middag, lediga dagar, familjetid osv. Snälla låt inget störa detta på åtminstone en månad. Låt mig få njuta nu! Inga dumma pokerturneringar i 4-5dar så jag blir ensam o allt blir kaos, inga långa tripper till sthlm eller någon annan stans heller för den delen. jag är trött på att packa väskor, bo i en väska, leva i någon annans hem. Jag vill vara här, bestämma själv vad som finns i kylskåpet, våga krypa upp i soffan o slappna av, greja o feja vilken tid som helst på dygnet!

Jag vill också få fortsätta in i vad jag hoppas blir ett nyttigare liv iom matlista för varje vecka och regelbunden träning. Inte för att jag är helt hundra motiverad att tappa vikt även fast det såklart är en stor bidragande orsak till att anstränga sig så mkt. Jag har dessutom insett att jag mår bättre och är en bättre mamma när jag rör på mig och när jag slipper abstinenset eller de höga blodsocker topparna av allt det söta. Jag har väl helt enkelt vuxit upp lite :) Sen tycker jag fortfarande att det är fööör gott med godis o bullar, läsk lika så och jag är svag för Mcdonalds mat. Men pommes kan jag leva utan och nån burgare då och då kommer jag inte dö av!
Ska börja på vattengympa igen o gå på gym med Emma nu snart, vilket ska bli skoj!

Idag har jag grejat o fejat ganska mkt. Nu känns källarplan helt okej, ganska trivsamt o gå ner dit till och med. Jag la ut en stor matta inne i tvättrummet istället för alla små och bara det gav en bättre atmosfär. Sen har jag styrt upp det lite mer i korridoren. Kastade in alla tomlådor som egentligen ska slängas men som aldrig går över till återvinningen av sig själva i vår matkällare. Som för övrigt fortfarande är skräpig sen renoveringen. Vi behöver inte utrymmet så nu är där ännu skräpigare ;) Men korridoren blev ren på grejer. Fick burit upp en låda till o packat upp också. Bara några skrivbordslådor kvar o packa upp nu och det går inte o göra förrän hyllan har blivit fastskruvad på mitt skrivbord.
Att korridoren i källarn blev uppröjd resulterade i att vi kunde montera mördarmaskinen! Så det gjorde Pelle efter middan idag. Så nu kan jag träna ordentligt hemma igen! Jag fick även tvättat två tvättmaskiner idag.
Och jag var med till dagmamman idag för Jamie var så pappig att Pelle aldrig hade kunnat lämna honom där. Men efter att jag varit där i en halvtimme så gick det bra.
Nu ikväll har jag röjt lite i vardagsrummet så det ser inte lika rörigt ut. Ja som sagt, allt faller på plats nu :)

Nej nu ropar Jamie på mig, han ska få sova i vår säng eftersom han vaknat tusen gången ikväll o bara gnällt efter mamma o pappa. Man vill ju ha honom trygg!
Ses!

Inga kommentarer: