fredag, december 25, 2009

sjuk jul

Efter några knappa timmars sömn sittandes i soffan med Alex i famnen så har vi nu tänt lamporna och Alex leker. Övriga familjen sover gott, julafton blev en senare kväll än vanligtvis. Jag hade gärna sovit jag med men Alex är sjuk och kan typ inte andas om han ska ligga ner o sova... Det är tal om att vi ska åka in med honom idag då han är riktigt krasslig och hans ena öga har svullnat upp :( Fattar inte att vi ska behöva vara så sjuka varje jul?! Och jag mår fortfarande inte bra, ganska långt därifrån. Det har mildrats lite sen jag fick penicillin men jag är fortfarande väldigt förkyld så jag hostar o nyser om vartannat.

Julafton blev iaf riktigt trevlig, vi var ju 3 st sjuka från vår familj så var ju inte som vanligt men det gick. Lunchen var vi i proppade alvedon så den avlöpte väl, till Kalle så gick alvedonen ur kroppen så när vi sedan kom tillbaka till villan här så var det sovdax för bägge barnen och jag o Pelle var riktigt möra. Jag som brukar hjälpa till i köket bänkade mig ist i soffan. Sen kunde jag inte äta för att halsen gjorde ont... suck! Men efter middagen så kom våran tomte, farfar Johan som fick äran i år. Jamie tyckte tomten var lite stor o läskig men erkände till slut att tomten var rätt så snäll som gett honom julklappar :) Till och med jag fick flera julklappar att öppna vilket var roligt efter tomhänta Stenungsund. Alla fick så fina saker och det var himla mysigt. Jamie var uppe på små rosa moln och sprang runt som en tok :D Jag fick det jag hade önskat mig mest av allt av Pelle plus ett jättefint halsband med en ängel som håller ett hjärta i handen! Vad jag har fått som jag helst vill ha finns det ett par få som vet, ni andra kommer få reda på det såsmåningom, dvs om ni hänger kvar i bloggen och mitt liv.
Barnen fick kläder, böcker, leksaker o en film, bara bra grejer :) Pelle och jag fick en cool hmm jag vet inte vad det är egentligen men det blir en prydnad hemma :) I form av 3 dödskallar på varandra, svårt o förklara men den är väldigt häftig! Vi har även fått en takbox, pengar o lite bra o ha inför skidresan. Perfekta julklappar i min mening, jag har inte fått något jag inte tyckte var bra!

Efter julklappsutdelningen så blev det prat ända fram till kl halv ett innan dem sista, Ola och Madde åkte hem. Alex såg vid den tidpunkten förfärlig ut med igen geggade ögon varav ett svullet. Blod o snor runt näsan då han vid flera tillfällen under dagen har blödit näsblod. Han såg alltså riktigt misshandlad ut och jag kände inte igen honom. Så även om han hade kunnat sova i sin säng så var jag för orolig för honom för att vilja lägga ifrån mig honom iaf... Men nu är han lite fräschare, men långt ifrån bra. Men han leker ju ivf o det är ju alltid ett gott tecken!

Vad som händer idag, det vet jag inte... Det var tal om o träffa Thomas o Fredrika men om Pelle är dålig så blir nog inte det aktuellt, tyvärr :(
För min egen del så hoppas jag att någon annan ska vakna snart så jag kan få krypa ner i min säng och sova några timmar till. För det är ju inte direkt någon högkvalitativ sömn man får men en sjuk buse i famnen sittande...

1 kommentar:

Pernilla sa...

Hoppas ni kryar på er snart! ;)