måndag, december 28, 2009

Resan till Huså

Nu är vi framme i Huså ett par mil från Åre. Här driver Pelles lillebror Manne och hans kompis ett vandrarhem. Det är ett rätt imponerande ställe ändå som 2 små19-åriga grabbar driver! Dem äger det inte men ändå! Lite kallt är det här man jag har startat alla element jag kan hitta så snart hoppas jag att att det blir lagomt. Vi åkte tåget imorse från sthlm och var framme vid halv tre. Vi hade med oss barnens bilstolar och det som behövdes för själva resan, resterande åkte med våran bil och svärföräldrarna hit. Resan gick rätt bra, inte så lätt att roa 2 småttingar på ett tåg men vi läste böcker, pusslade och målade endel. Sen blev det även bus och såklart gnäll och tjafs. Men 6½ timme gick ändå hyfsat snabbt och smärtfritt!
På stationen i Järpen blev vi mötta av Mannes vänner då han själv jobbade i Åre idag. Vi stuvade in oss i bilarna och handlade på vägen hit. När vi väl kom hit så lagade vi middag och kom oss till rätta. Barnen var otroligt gnälliga och jag hade med glädje sagt upp mig som mamma för ett par timmar idag! Men vi överlevde och sedan kom svärföräldrarna med alla våra grejor. Så jag har fått bäddat och nu sover ungarna! VI är väl också på väg i säng då man är rätt trött och imorgon ska det hyras skidgrejor och åka i backen för första gången denna veckan.
Är inte alls motiverad till o åka skidor eller gå ut i kylan, men det kommer nog bli skoj så länge knät håller. Kan tänka mig att ta en dag o åka in till Östersund och kolla in den staden, turista lite ist för att bara åka skidor. Men vi får se hur det blir...
I övrigt har jag inte så mycket mer o skriva ikväll, är slut i huvudet. Men här finns internet så jag kommer finnas tillgänglig! Men någon mobilsändning har jag då inte!
Tack o gonatt!

1 kommentar:

Pernilla sa...

grattis på namnsdagen ;) Kram