fredag, december 25, 2009

Juldagen 25 dec 09

Dagen idag blev rätt okej idag ändå.
Jag fick sovit några timmar idag på förmiddagen då Pelles föräldrar hade vaknat. Jamie hade varit ute med sin farmor o farfar när jag vaknade och var på topp. Alex hade sovit lite mer hos Pelle. Pelle bokade tid på vårdcentralen i Farsta så efter lite lunch och sedan te o julgodis med familjen + Ola som tittade förbi så hoppade jag i duschen. Så himla gott att fått fräschat till sig lite. Kände mig rätt fit for fight efter det :) Jag, Pelle o Alex åkte till vc och stötte på en mkt trevlig o bra läkare! Hon konstaterade att Pelle hade begynnande halsfluss o skrev ut penicillin till honom. Alex konstaterade hon hade ögoninflammation och även han var på väg att få halsfluss. Dock fick bara han ögondroppar då man vill minska på penicillin förbrukning för att undvika multiresistenta bakterier. Sen så behöver hans immunförsvar byggas upp så att så länge hans allmäntillstånd är okej och han funkar med alvedon i kroppen så ska hans kropp få bekämpa det själv. Känns lite hemskt att låta honom vara sjuk mer är han behöver men det är ju för hans eget bästa i slutändan.
Jag ifck veta varför jag har ont i öronen nu ist och hur jag ska få bort det så nu hoppas vi på att allt vänder och vi kan få bli bra till nyår!

Efter att ha varit på vc så åkte vi till ett av dem 2 jouröppna apoteken i hela sthlm o handlade medicin för ca 600kr. Sammanlagt på 3 dar har vi shoppat för ca 1100 på apoteket, det är ju helt sinnessjukt! Men får det oss bättre är det värt varje krona.

Sen lämnade vi hem Alex till sin farmor och farfar o sen åkte vi hem till Thomas och Fredrika. Läkaren hade förklarat att Pelle enbart smittade om han pussade på folk så därför valde vi att åka till dem. Alla lyckades låta bli att pussa på honom så bör väl inte vara någon fara... :)
Vi blev bjudna på soppa till middag vilket var väldigt gott, lätt o äta med ont i halsen! Även Hong var där så jag fick träffat honom också. Han ska dock med till fjällen så honom får vi se mer av :) Vi hade det supertrevligt. Spelade tv-spel, åt ris ala malta till efterrätt och skrattade så vi tjöt, iaf jag o Fredrika :D
Jag behövde verkligen detta, komma ut ur huset, träffa goda vänner och skratta!

Imorgon har vi bestämt oss för att ta det helt lugnt, ge oss chansen att återhämta oss lite. På söndag bör vi åka o städa bilen någonstans. Baksätet skall användas utan bilstolar och där ser ut som kexfabrik där allt gått fel. Med andra ord sjukt mycket smulor :) Det ligger även mycket leksaker kors o tvärs då våra söner är experter på att kasta sådana saker runt sig. Jag ska sortera upp lite med dem fina lådorna vi fick julklapparna i, perfekta till det användningsområdet!

Nu ska jag släcka ner här och förhoppningsvis sova hela natten ostört och gott! Alex sov uppe i resesängen i Mannes rum då vi kom hem så Pelle sover i Mannes säng i natt. Det betyder att jag har vårt sovrum helt för mig själv, jag ska verkligen njuta av tystnaden!

Over and out

1 kommentar:

Fredrika sa...

Tack för senast! Det var jättetrevligt och vi skrattade verkligen mycket! Härligt! Hoppas ni får ett fint och friskt nyår! Stor kram!