tisdag, december 01, 2009

Besök på vårdcentralen

NU är alla inköpen uppackade och dem flesta julklapparna är inslagna. Jag roade mig kungligt här igår kväll till tvn :) Ja för jag älskar o slå in paket!

Idag på morgonen hade vi det lite kaotiskt då Alex föll o slog sin lilla näsa. Blodet forsade så både min morgonrock o Alex kläder är blodfläckade. Jag fick iaf stoppat blodet och då inser jag att det inte är näsblod utan att han har fått ett jack emellan näsborrarna... Skickade upp Jamie som väckte sin pappa som i sin tur ringde sin mamma för o kolla om det är något vi borde åka in för. Alex verkade inte så medtagen när blodet var stoppat o så men Anna tyckte vi skulle åka in o kolla så inte näsbenet blivit upptryckt eller brosket i näsan gått sönder eller hur det var. Så vi ringde sjukvårdsupplysning som tyckte samma sak o gav oss rätt nummer till vårdcentralen. PÅ vc tyckte dem vi skulle komma med en gång så vi åkte o lämnade Jamie o sedan åkte vi dit. Satt massa folk i väntrummet men vi hade fått order om att trycka på ringklockan så skulle vi få hjälp. Inom 5 min blev vi visade in på ett rum o 5-10min senare så kom läkaren o kollade Alex. Han konstaterade att vi hade haft tur och att Alex näsa såg bra ut! Bara ett sår som han sa och det kommer läka :)
Ett tag där var man ju riktigt rädd att det skulle ha hänt nåt allvarligt med Alex näsa, men eftersom Alex var glad o nöjd strax efter att han ramlat o näsan såg okej ut så trodde jag nog nästan att allt var bra. Och jag trodde rätt! Tur det!
Men vi hann inte få i oss någon frukost så efter att ha varit på vc så firade vi med att gå på björsells o äta frukost, mycket trevligt!
Vi tog även med oss skiten som stod kvar på kontoret o Pelle slängde det på återvinningscentralen. Jag sopade upp inne på kontoret och nu är Pelle o lämnar nyckeln.
Sen vi kom hem så har jag tvättat två maskiner tvätt o tagit hand om dem sista lådorna i källaren, eller jag har tagit till vara på det som vi kunde spara, resterande kastade jag ut på utsidan bara. Pelle får ta hand om det, jag har tröttnat på att städa o feja o göra allt själv... Men att få ut skiten var nödvändigt för att avfuktarna som vi har i källaren ska kunna få ut all fukt!
Nu har vi inga lådor på golvet i källarn längre och det ska vi aldrig mer ha, inte förrän vi är hundra på att det inte kommer in mer vatten! Jag har fått trasmattor i plast av mormor som kommer åka på, dessa går ju bara o spola av om dem blir dränkta.

hihi nu går Alex runt i Pelles tofflor, får se om han ska ramla o slå sig igen, han kan ju knappt gå i sina egna ;) Ingen repris från imorse bara hoppas jag.

Nu kommer strax Pelle o Jamie hem o då blir det till o umgås lite med Jamie och sedan laga mat! återkommer säkert ikväll.

Inga kommentarer: