onsdag, december 23, 2009

dubbelsuck!

Den här dagen blev långt ifrån lika underbar som jag hade sett den framför mig. Faktum är att hela dagen föll isär med början redan igår kväll då jag mådde skitdåligt och bägge barnen slocknade vid halv sex o vaknade upp med feber... Jamie somnade bara om och sov ända till kl sju imorse! Då var han pigg o glad igen. Alex å sin sida har inte låtit mamma o pappa sova mkt under natten och är lika sjuk idag med feber och snoret som rinner. Mitt halsonda hade tilltagit imorse så när Pelle vaknade så bestämde vi oss för att ta mig till en läkare. Väl hos läkaren så skulle dem ta sänka i fingret då det inte syntes något i halsen... Japp det som jag älskar... Tja jag tog och stack mig i fingret och hon klämde ut blod både till sänkan och så bad jag henne kolla mitt HB, som för övrigt såg bra ut. Men det testet för sänkan shabblade hon bort så då var det tvunget o göras igen... Så jag fick sticka mig igen vilket jag faktiskt klarade men när hon skulle få ut blod så rann nog allt mitt blod ner i fötterna för jag hade inget kvar i huvudet och inte kom det något ur fingret heller... Slutade med att hon fick hjälpa mig till en säng för jag var ungefär 2 sekunder från o svimma. Suck! Trodde jag hade lärt mig o hantera svimningarna men icke... Nåja efter det så beslöt sig sköterskan för o testa halsprov ist för sänka och efter en stund hör jag ett "yes" utanför dörren och strax kommer läkaren in o berättar att jag har streptokocker i halsen och att jag ska få penicillin. Tror sköterskan var lättade då hon fick reda på att det gav något så hon slapp utsätta mig för fler stick då hon nog precis insett HUR spruträdd jag är... :) Men jag överlevde och jag gick därifrån med en diagnos så det kändes ändå rätt ok.
Tyvärr slutade inte dagen där utan det var bara lunch. När vi kommer tillbaka o ringer på klockan då dörrn är låst så öppnar ingen. Vi ringer men ingen svarar o inga nyclkar är med så vi tog bilen o åkte o handlade lunch. När vi är på G tillbaka så ringer Pelles mamma och tydligen är dörrklockan trasig... SUCK! Men vi kom iaf in när vi kom tillbaka. Sen skulle Alex sova lite middag, trodde jag... Nehej! Så då bestämmer vi att Pelle skulle ta med honom då han skulle handla julklapp till mig men då går det inte o få in bilstolen i den andra bilen, våran bil behövde Pelles bror för o köpa en takbox till oss i julklapp. Så Alex blev hemma med mig iaf och jag som hade tänkt sova fick inte riktigt som jag ville... tillslut fick jag lagt Alex i säng iaf o somnade precis då han vaknar igen. En halvtimme sov ungen?! SÅ fick mig kanske 10min.. Nej skit med hela denna dag. Och eftersom jag är smittosam så ville inte vännerna ikväll ha med mig så nu sitter jag här hemma trött, besviken o sjuk. Känner mig lägre än golvet och inget av försöken jag har gjort idag har känts som att någon har uppskattat.

Helgen med min familj såg jag inte alls fram emot men den blev toppen och den här sthlms trippen som jag såg fram emot så mycket har verkligen sugit så här långt. Konstigt hur livet kan bli.
Igår var tanken att vi skulle ta med barnen in till stan och kolla i affärer och sedan träffa Anders. Slutade med att vi bjöd hit Anders o vår stadstripp som jag hade sett fram emot blev en promenad till Sköndals centrum för o handla middag. Sen var jag ju inte i form då heller iofs men alltså fy vad tråkigt.

Och här i huset är det stress. Jag kan inte fatta varför allt har sparats till idag och igår. Känns som att jag svikit dem stenhårt genom att ha varit sjuk och inte kunnat hjälpa till med allt som behöver göras. Men vad 17, jag har ju gjort mitt hemma. Pysslat, pyntat och lagat mat... Ska jag behöva gör om det igen då... Äsch och fy jag är trött på hela alltet med julen nu.

Innan Pelle åkte på middan köpte han godis men det gör ont o äta. Suck!

Inga kommentarer: