söndag, december 13, 2009

Jul på Liseberg

Det blev en riktig heldag igår, vi var inte hemma från Gbg förrän kl 23! Det var total kaos i gbg när vi kom dit, vi letade parkering plats i närmare en timme. Till slut hamnade vi vid ett bostadsområde med lyxvillor nära redbergsplatsen där man kunde stå på gatan. Blev en bit att gå men det gick bra. Verkligen alla var på Jul på Liseberg och det var kaos såväl på parkeringsplatser som inne på Liseberg. Första Timmen var verkligen inte kul, man gick bara o "slogs" med andra människor på gatorna och såg inget alls... Sen gick vi på "tomtarnas värld" vilket kostade oss 60spänn... Alex ville bara springa åt fel håll, Jamie gnällde efter karuseller och Pelle o jag höll på att strypa ungarna ;) Så var inte dem bäst placerade pengarna, hehe. Sen hittade vi till slut öppningen till barnavdelningen men eftersom jag i min dumhet antagit att ungarna skulle sitta i åkpåsarna i vagnen till största del och inte tagit med deras termobyxor så Blev Jamie iskall efter att ha köat ca 10-15 min o sen åkt en karusell så det fick bli till att ta en fika. Tryckte i ungarna mat o fikade själva med varm choklad och satte på ett lager till med kläder på ungarna så var vi redo för alla karuseller igen. Vi åkte sagoslottet där vi alla kunde åka o Alex var helt salig :D Nästan alla andra saker var han för liten för. Blev en annan karusell där Jamie fick åka själv, han bara älskade den :) Såg så himla gott ut där han satt o bara njöt! När vi åkte sista barnkarusellen 20:58 och dem sa att dem stängde barngrejerna då så insåg vi vad klockan var o satte fart mot bilen.
Var till stor del mysigt men rätt kallt. Och hade nog varit lite bättre med lite färre folk. Sen hade vi kanske kunnat trycka i ungarna mat lite tidigare så hade vi sluppit det mesta gnället :) Lätt o vara efterklok.

Annars igår fick jag städat hela huset, tja jag säger jag eftersom den enda delen i städningen som Pelle hade var dammsugningen. Men jag plockade, sorterade o möblerade om lite och dammade. Är himla nöjd med hyllan i vardagsrummet, och utan alla tomtar kommer den bli ännu finare. Hyllan i barnrummet ser också mycket bättre ut nu när barnböckerna har fått ny plats, Leksakerna behöver inte trängas lika mycket!
Hyllorna ovan tv:n kom dessvärre inte upp, mitt enda mål inför gårdagen o det blev inte gjort :P Men det får bli en annan dag, vi har ju iaf egen borrmaskin nu så vi kan fixa det. Sen ska man bara få tummen ur!

Idag blir det någon sådär halvdan pysseldag. Vi är lite förkylda o trötta här hemma, Vicky var också väldigt förkyld så lät inte som hon skulle komma. ML ville inte bli sjuk så dem kommer inte. Men Jeanette o Max skulle komma ett par timmar iaf! Räcker nog med ett par timmar skulle jag tro iaf. Sen fick jag reda på att det är julmarknad i Lysekil så funderar på att åka in dit o kika. Vore lite mysigt, men vi får se.
Ikväll ska jag o Pelle ha en myskväll ihop igen, man kan ju hoppas Jamie kan somna lite snabbare då än sist! Ska se om vi kan få in nya boxen som nog hamnar i sovrummet ist, vi får beställa barnpaketet till lekrummet :) Månadskostnaderna ökar med 150 med dem där maskinerna men det är det värt!

Inga kommentarer: