måndag, december 21, 2009

Packat och klart

Det känns som att julen är förbi, som att det var den 24e i lördags och idag isf annandagen. Jag reagerar på på reklam på tv om julklappar o allt snack om en vit jul. Vaddå julen har ju redan varit!? :) Hehe så ja det har varit en bra helg med många julklappar. Jag har dock fått en halvjulklapp i form av timers o sätta på lampor osv... jätteskoj... men praktiskt! Barnen har däremot fått massvis med fina saker. När vi kom hem igår så röjde jag undan 2 lådor med småleksaker o ställde in i skrubben för att ta fram det nya och för att få lite mindre röra. Dem fick varsin stor box med duploklossar så nu har vi en full back här hemma, skitbra :) Sen fick Jamie några böcker, Alex fick en little people buss och ett sådant flygplan av oss. Bägge barnen fick jättebra vattentäta tumvantar, Alex fick 4 tjocka tröjor så nu har han så han klarar sig! Uhm sen hade vi med oss dem största paketen till barnen för o slippa släpa dem fram o tbx till sthlm så Jamie fick sin dammsugare :) Öhm Jamie fick även en sån rittavla som man kan sudda ut på, en trumma (blää)och ett par filmer. Alex fick också ett par pussel och bilar... Ja som ni förstår så vart det ju en hel del och detta var bara min sida av familjen, resterande blir ju på riktiga julafton :O
Lördagen var urmysig, kändes som sagt som julafton fast utan hetsen att allt ska vara perfekt osv. Det var skönt!
Vi plockade upp mormor i Henån på vägen mot Stenungsund och strax efter att vi kommit fram så blev det glögg o julklappar, så barnen var pigga och hade nåt o leka med under resterande dag. Barnen blev så glada för sina grejer och det tror jag även övriga familjemedlemmar blev. Det är så bra med barn, det räcker o ge bort foton på dem så är familjen jätteglada :D
Sen blev det middag och det var ett litet minijulbord, dem hade gjort en helt underbar svampomelett *vattnas i munnen* och så klassiska köttbullar, korv, jansson, skinka osv.
Efter middagen så körde Pelle min bror på fest medan jag gjorde i ordning barnen för sängen. När Pelle sen kom hem så åkte jag o mamma o mormor hem med mormor. På vägen tillbaka efter att ha lämnat mormor så åkte jag o mamma en omväg för o se ett ställe där några hus har tagit ljuspyntandet av hus o trädgårdar till en ny nivå. Såg ut som jul på Liseberg typ, fast vackrare i min mening! Vägen var dock snorhal o jag fick köra 40km i timmen typ hela tiden tills vi kom ut på en större väg. -15 var det som värst när vi körde runt på orust, inte så vanligt i dem här ändarna av Sverige!
Väl hemma igen så var meningen att vi skulle spela lite spel bara vi vuxna men Jamie vaknade i panik så Pelle blev sittande med honom i knät så vi snackade bara skit tills fram mot midnatt. Var så mysigt!

Söndagen började lugnt med mys o frukost ihop och sen gick vi alla ut på promenad. Vi gick till Lasses lager där jag hade massvis av barndomsgrejer, hittade min andel av våra barnböcker och plockade med mig en hög, så mycket som vi kunde bära o lasta i vagnen. Sen blev det en vända på torget där vi kompletterade Tuvas julklapp och köpte en blomma till Yvonne. Sen var det dax att åka till pappa.
När Gabbe med sin familj hade dykt upp så blev det middag, kasslergratäng *mums* med Sallad och så! Jag älskar det, men Pelle är inte lika förtjust så därför gör vi det aldrig hemma. Efter middagen blev det bus och sedan julklappsutdelning. Tyckte allt avlöpte över förväntan och det var en god stämning! Jättenöjd!! Jamie hade ju tillverkat julklappar till samtliga och Yvonne blev superrörd och hängde genast upp deras julgranspynt i granen, himla roligt tycker jag :)
Vid Sex åkte vi hemåt då Alex var supertrött, han somnade som en stock i bilen men Jamie höll sig faktiskt vaken vilket förvånade mig.

Igår kväll så hände det mycket i det vita huset där vi bor som Jamie brukar säga :) Jag städade ur bilen och lastade in allt vi fått under helgen medan Pelle la barnen. Sedan så packade jag upp allt och så påbörjades packning av nya saker. Ett berg av ytterkläder, lakan, handdukar, julklappar, kläder, blöjor och barnmat... Vi lyckades även packa in hela alltet i bilen, all credit to Pelle!
Idag behöver vi endast vattna blommor, packa necessär o datorer inför avfärden! Finns nog lite till o göra men det mesta är ju iaf klart :D
Blir nog en lång dag i bilen men sen så är det jul på riktigt.
Lägger nog in bilder i ett separat inlägg. ses!

Inga kommentarer: