måndag, oktober 12, 2009



Nu har jag svalt nyheten, chocken har lagt sig och jag känner mig mogen att tala om saken. Jag blev helt avskärmad och helt ärligt livrädd då jag läste mitt brev idag. Brevet kom från min läkare på östra sjukhuset. Hon har nu gått igenom mina värden och pratat med andra läkare om mig o mitt hjärta. För er som inte vet så lever jag med ett hjärtfel, jag opererades som nyfödd och mitt hjärta har blivit sämre av mina två graviditeter. Jag var hos min läkare i sommar o hon sa att det behövde opereras inom ett par år, speciellt om jag övervägde fler barn. Men det där har jag hört så många gånger och operationen har aldrig blivit av. I brevet så står det att dem kan tänka sig att göra operationen nu under höstterminen och att mitt hjärta, högra kammaren, har störst chans att återhämta sig (bli mindre igen) ju fortare dem gör denna operationen.
Så chocken blev total, jag hade inte väntat mig något sådant... Men nu när jag lugnat ner mig o skygglapparna är borta så inser jag att ju förr desto bättre för mitt hjärta. Men det är enormt skrämmande, hjärtat är ju inte något man kan leva utan precis. Men detta ska vara typ rutin operation eller något. jag vet inte o jag ska ringa min läkare imorgon för mer info. Iaf har min läkare inte verkat oroad o dem får väl klanta sig rejält för att det ska vara kört för mig... Och jag har inga planer på att vandra vidare! Jag vill se mina barn växa upp, jag vill gärna sätta ett eller 2 barn till till livet och jag vill finnas här för min älskade make o min familj o vänner! Jag är en envis jäkel ska ni veta, mig blir ni inte av med i första taget!
Jag har en skrämmande resa framför mig men jag ta mig igenom den! Båda mina 2 fobier är inkluderade men jag ska nog övervinna dessa!
Vänta ni bara!

2 kommentarer:

Simon Nyström sa...

Rutinoperation lät tryggt, men jag förstår att du är orolig! Det ska nog gå bra ska du se. Se det positivt - du kan vara dubbelt så envis efter operationen! Sköt om dig & er!

Jeanette sa...

Förstår din oro..en hjärtoperation känns alltid lite ängsligt..men du klarar dig igenom det med ska du se! Kanske lite skönt att få den där operationen överstökad? och slippa höra om den år efter år? Vet ju inte om du behöver göra fler men man får hoppas på att detta blir den sista :)