fredag, oktober 02, 2009

Middag, vagn o bilder

Nu är jag här igen.
Ibland känns det som att folk tycker att jag bloggar för mkt... typ "jaha nu igen". Men jag skriver här för att det är skönt, dela med sig av allt som händer, få ner tankar på papper svart på vitt osv. Så om ni tycker jag skriver för ofta så är det bara att gå vidare, läsa nån annan blogg eller vad som helst!
Jag vill helst inte känna mig dum för att jag skriver 1,2,3 blogginlägg dagligen. Så det så!

Det har varit en bra dag idag. Fast mina barn har sovit i skift så har inte kunnat gå ut i trädgården med dem som jag hade tänkt. Och ska jag vara helt ärlig så har jag inte orkat ta bort Jamie från tvn. Det är rätt bekvämt när han sitter där o tittar. Jag vet att jag borde stänga av tvn o hitta på något med honom men jag uppskattar helt enkelt inte tågbanan, plastdjuren eller bilarna någon längre stund. Och går jag ifrån så börjar gnället om tvn igen... suuuck! Vet inte riktigt hur jag ska få ungen till o vara lite mer självständig. Och jag vet inte hur jag ska sysselsätta honom med något som jag själv uppskattar?! Jag hade tänkt mig att julpyssla osv men han är ju så vansinnigt rädd för o bli kladdig... Ja o så ska ju Alex vara med... så gör man lera så äter Alex det, ska vi rita så tuggar Alex på kritorna... Så tvn är helt enkelt en enkel latmask variant o jag kan pyssla med det jag vill. Alex nöjer sig med det o följer antingen efter mig eller så leker han med sina bilar eller nåt.
Så från tio idag fram till ca 15.30 så har något av barnen sovit, ganska skönt faktiskt! Ja Alex sover 2 gånger om dagen o Jamie sov en gång där in emellan.
När kl var 15.30 så var det ingen större idé att gå ut eftersom Pelle snart skulle komma hem o ML med familj skulle dyka upp o då skulle middagen vara klar. Men Pelle tog ut barnen när han kom o sedan lekte ju Jamie med Ylva!
Middagen blev lyckad, lasangen var god trots att den hade varit fryst. Pelle o Anders kom väl överrens o Anders var ju en trevlig prick! Till efterrätt blev det ju då chokladpudding o Jamie, ylva o Pelle försågs sig väl. Efter halva min skål så mådde jag illa. haha som vanligt när jag äter det! Men det var gott fram till den punkten. Kanske är en efterrätt o överväga oftare iom att jag inte kan äta så mkt av det innan jag blir illamående :P Liksom bättre för figuren.
Sen blev dem kvar här till kl 20 men då var samtliga barn enormt trött o det gick inte längre. Men en trevlig eftermiddag/kväll (vad man nu vill kalla det)!

Imorgon var planen att åka till nordens ark med morgan o jeanette men deras Max blev sjuk så nu har jag frågat om ML o Anders vill med. Blir det inte bara spöregn som väderprognosen just nu utlovar så åker vi nog med dem ist. Men är det regn så blir allt blött o djuren gömmer sig... så inte så skoj... så håller tummarna för fint väder!

Har lite ångest ang vår vändbara sittvagn. Vi köpte den i sommras efter mitt tjat och jag gillar den verkligen. Förutom faktumet att nu när jag går med Ml o ska ha Nalle med mig så får Nalle knappt plats i bagaget. Och jag vill gärna ha Nalle i sin bur för annars hoppar han fram, gärna i en barnstol o sedan fram i framsätet... Så jag får nu sitta o skälla på Nalle hela bilfärderna för att han inte ska hoppa fram (vårt lastnät är inte heltäckande). Det hela känns rätt ohållbart. Så jag har funderat på om man ska sälja vagnen, eller om vi ska byta vagnen mot den vi har uppe i sthlm eller ja jag vet inte riktigt. Byta mot den uppe i sthlm skulle vara snällast mot mitt samvete men samtidigt känns det som waste på en ny fin vagn. Sälja den känns tråkigt dels eftersom jag gillar den o dels eftersom man inte får igen pengarna... Så jag är splittrad. Men en mindre vagn till våra promenader behövs o vi har ju en i sthlm som funkar brevid buren så den får nog flytta hem igen iaf. Man kan också köpa en paraplysulky för 200kr på ullared att ha i sthlm o behålla bägge... men känns hemskt oekonomiskt... någon med en åsikt?

Bjuder på lite blandade bilder på mina barn från senaste dagarna!

Alex i Jamies knä

Kram brorsan!

Alex ser stor ut men tja... sötnosar ändå!

Bröderna

Alex har bestigit trappan

Jamie bus

Alex har krypit upp i sin leksakslåda :)

3 kommentarer:

katta sa...

ska du sälja vagnen så säg till mig :) om det e syskonvagen du menar?

Pernilla sa...

=)

Jeanette sa...

Vem i hela världen tycker du bloggar för ofta?? det är ju hela nöjjet med att läsa bloggar..att bli uppdaterad ofta! Blogga på du och skit i den tråkisen :)