söndag, november 06, 2011

Sevilla del 2


Vår helg har varit toppen! Sevilla är en vacker stad med lite av varje. Lördagen spenderade vi genom o gå och gå och gå... :) Går ju inte så fort med en gravid som vaggar fram och en 3 eller 4 åring som går. Men vi avlade ett antal km genom staden. Vi fick se moderna områden som såg väldigt inspirerat ut från USA med breda gator, ljus, palmer, kan inte riktigt förklara men fick en känsla av o gå i USA o inte i Spanien. Sen så fanns det precis som i alla andra spanska städer många övergivna förfallna byggnader mitt ibland andra fina hus. Vi gick igenom studentområdet med flera olika högskolor och universitet där de byggdes nya studentbostäder. Ett område i staden påminde mycket om linne i gbg. Sen så fanns det flera fina lummiga parker med lekplatser, fontäner, vackra blommor och träd. Vi hittade en stor byggnad som vi inte tittat ut på kartan direkt men den var öppen så vi gick in för o kolla i tron att det var en kyrka. Visade sig vara en byggnad som hette Plaza de espana, en fantastisk byggnad som man gick rakt igenom och kom ut på en gigantisk gård där det fanns broar, vatten och utsikt över hela fantastiska byggnaden! I byggnaden hittade vi ett museum som var gratis så vi vandrade in o kollade. Militärmuseum visade det sig vara, fullt av vapen, uniformer och allt möjligt som spanska militären använt genom tiden. Pelle tyckte de var kul o kolla men själv kände jag mig väldigt obehaglig till mods bland alla dessa vapen som en gång används i krig. Det skulle ha räckt att en knäppskalle vandrat in där medan vi var där o poff, så fanns vi inte mer...
Från Plaza de espana hittade vi den finaste av parker, så himla grön o tät att de kändes som man va i skogen. Underbart att kunna gå från staden o in i skogen för att i andra änden av parken komma ut till ån som korsar staden. Följde ån en bit och hittade sen turistområdet nummer ett med Plaza del toro (tjurfäktningsarenan), den stora katedralen och alla turistshoppar.
Ja en fin stad som höll oss sysselsatta med promenerande o tittande i 7h igår. Kan säga att vi åt middag på hotellets restaurang, men det enda goda jag har o säga om det stället är att den låg nära där vi bodde. Dyr och kass mat, tråkig lokal och lagom engagerad personal... Well vi blev mätta och vi slapp promenera någonstans iaf.
Pelle o jag spenderade sen kvällen med o streama dem 2 avsnitt av "så mycket bättre" som fanns på tv4 play, helmysigt med svensk tv o musik! Sen sov vi gott!
Kl sex började Alex gnälla men efter lite sång o klappar så somnade han om, nästa gång vi vaknar så är klockan 10.15!! Väldigt länge sen vi sov så länge hela familjen, men vi var väl utmattade efter gårdagen.
Det blev frukost på en mysig coffeshop intill hotellet, där vi även åt igår, högsta betyg! Sen var de bara o packa ihop oss o checka ut. Efter det tog vi bilen genom staden för att se lite mer, for förbi deras gamla OS arena och lite annat smått o gott men konstaterade snart att vi sett de vi ville av stan. Så vi tog småvägar mot Cadiz. Man kan säga att vi åkte genom Spaniens Dalsland, åkrar och åter åkrar vart man än tittade. Det var 10 rätt tråkiga mil och förutom att åkrarna skiftade från rött till brunt o tillbaka till rött så var det inte mycket som imponerade... Vi kom iaf till Cadiz där vi hade tänkt käka lunch men svängde fel o hamnade vid en fantastisk strand. Vi stannade där o fikade med några bullar vi hade i bilen ist o njöt av havet för en stund :) För o komma därifrån så fick man åka ut på motorvägen åt fel håll o för o ta sig tillbaks till Cadiz var de en omväg på flera mil så vi bestämde oss för o äta i Tarifa på vägen hem. Men söndag i Spanien är dödsdömt så efter ett varv i Tarifa så satte vi kurs mot Gibraltar. Tur vi hade bullar och choklad i bilen o en stadig frukost i magen! Vi hamnade till slut på Morrisons och åt vad som blev middag på deras restaurang innan vi handlade mat för veckan som kommer.. Ingen lyxmat direkt på deras restaurang men helt klart duglig o billig :=) 150kr för 4 rätter mat och dryck slår inte många ställen.
Ikväll är Pelle åter på Casinot för o försöka göra en repris av förra Söndagen, känns ju inte som han kan fixa det nu igen men det vore ju väldigt kul om det gick vägen :)
Bilder från helgen finns på FB och kanske kommer ett urval upp här imorn, men nu tror jag bestämt de blir sängen!

Inga kommentarer: