fredag, juni 06, 2014

Fredags babbel

Idag är jag och Mollie lediga, eller hur man ska se det, vi har iaf inte Gib tjänstgöring utan snarare hushållstjänstgöring. Vilket iofs innebär mer jobb än det gör o köra till Gib men det är enklare för vi vet vad vi ska göra, Mollie har sina saker och städa och feja kan jag ju utantill ;) Hade tänkt hitta på något kreativt projekt för oss också men jag vet inte riktigt vad, känner att Mollie behöver påbörja sin kreativa karriär snart :D Jag har lite dåligt samvete för att jag inte gör organiserade grejer med henne, tex pyssla aktiv med klippa, målarfärger osv men det bottnar egentligen i att jag inte vet vad vi ska göra och att jag känner att Mollie förtjänar att få pyssla med sina leksaker när vi väl är hemma, det är inte hon som brukar gå runt rastlös och uttråkad, det är jag ;)

Sista dagarna har varit mentalt tuffa då vi haft tomt på kontot och i stort sett i plånböckerna också, detta pga att pengar vi skulle ha fått in inte hade kommit. Men så igår ramlade det in pengar, så imorgon får det bli en tur till mataffären och vi kan boka våra flygbiljetter hem till Sverige! Lättnaden är fantastisk och jag känner mig rik trots att jag är långt därifrån... :)

Ikväll blir det kalas för sötaste Luciana, börjar först kl sju så jag hoppas mina barn orkar med, men killarna somnar säkert i bilen hem så det löser sig nog :) Och sen är det helg, två dagar med sovmorgon och göra vad vi vill. Sen är det bara 4 heldagar kvar i Gib och skolan, sen är det halvdagar, men innan dess är det 4 dagars ledighet, långhelg! Och då kommer svärmor, då lär det bli massa besök vid stranden och poolen innan skoltramset drar igång.
Jo ljusets har tänts för mig, så himla mycket roligt att se fram emot dem närmsta månaderna!!! Och nu verkar det som att vi kanske tom har råd med det också. Galenskap med så mycket semesterplaner när man inte har gott om pengar tänker ni, men Sverigeresan blir till stor del jobb för Pelle och att hälsa på sin familj är ett måste för oss. Cypern är betalt av företaget som Pelle jobbar med så kommer inte kosta oss något alls och Europa resan är vårt sätt att skaffa ny bil, sen att vi får en veckas äventyr är bara en bonus. För att bytet ska vara genomförbart med bilar så var det nödvändigt att fam R fick köra hem saker till Svea. Och då får vi ju köra hem bilen, och skulle vi inte byta bil så skulle vi antingen fått lägga pengarna vi nu lägger på resan på att köpa en bil i Spanien eller på att köra ner den svenska bilen och sedan lägga ännu mer pengar på att registrera om den. Så detta makes more sense. Och att behålla bilen vi har idag är inget alternativ då den är Gib reggad (vilket man bara får ha om man bor i Gib) plus att den är en skrothög, och leva utan bil går inte där vi bor idag, så det så.

Förresten Grattis Sverige på nationaldagen, eller vad man nu säger.


Inga kommentarer: