onsdag, mars 02, 2011

In Gibraltar

Resan igår gick väldigt bra, barnen var sjukt duktiga :) Först 2 timmar bil, sen 2 timmar på flygplatsen, 2 timmar flyg till London, 2 timmar på Londons flygplats, 2 timmars flyg till Malaga och sedan 1 timma bil till lägenheten i Gibraltar. Inte mycket gnäll o klagomål utan dem var glada och duktiga! Lång dag var det även för oss vuxna med måycket runtbärande på saker o barn. Men nu är vi här! Lägenheten är superfin, stor med massa outnyttjade ytor. Det är företagets lägenhet som vi får låna. Ett riktigt kök med det man kan tänkas behöva, stort vardagsrum med sköna skinnsoffor och moderna möbler i övrigt. En lång korridor med två badrum och två sovrum. Det ena sovrummet är gigantiskt med endast en garderob och en dubbelsäng i, ser lite spartanskt ut men dem stora fönsterna inreder lixom resten av rummet, man skulle bara ha en skön soffa eller något så man kunde sitta där o titta. Sen är det ett sovrum med 2 enkelsängar i. Lägenheten ligger på 9e våningen så utsikten är fantastisk :)

Vi har varit ute på förmiddagen idag, promenerat runt mest och kollat in Gibraltar, det är fint med det höga berget och havet men det är inte så jättemärkvärdigt. Ser ut som vilket medelhavsland som helst med gula o vita höghus, turkosblått vatten, några palmer och galen trafik. Det som gör att det sticker ut är att dem flesta byggnaderna är hyfsat nybyggda och att allt är så rent. Dem verkar sopa gatorna dagligen och håller allt snyggt o prydligt. Det är gott att allt är på engelska, man förstår vad som står på skyltarna och vet vad man handlar i mataffären :)
Vädret idag är fint, varmt i solen så man kan gå i t-shirt men tjocktröjeläge i skuggan. Vi avnjöt en lyxig lunch på mcdonalds innan vi gick o handlade mat på gibraltars enda stormarknad :)
Sen var det tillbaka till lägenheten där Pelle gjorde sig iordning för sin intervju och Alex fick gå o sova. Nu så ser Jamie på film, Pelle är iväg, Alex sover och jag sitter här.
Pelle ska tydligen vara iväg hela eftermiddagen så jag o ungarna får fixa ihop lite middag här själva och se om vi kan hitta på något roligt o göra. Jamie ville inte gå ut igen sa han, han har skoskav så han vill leka inne... lagom skoj när man är iväg i ett annat land men... :) Vi får se vad som händer :)


Utsikt från balkongen


Hamnen




1 kommentar:

Jeanette Eriksson sa...

Gud va härligt ni ser ut att ha det, roligt att min vagn snart är mer berest än vad jag är! jag slår den bara på tid-resor :)
Kram