fredag, januari 25, 2013

Jamie 6 år

Nu har snart sex år passerat sen jag blev mamma för första gången, jag minns som igår den dagen, eller det kanske inte är sant, men jag minns väldigt mycket väldigt tydligt. Jag kommer ihåg känslan av att det nog var falskt alarm eftersom det var för tidigt (v 38+3), vansinnesfärden in till sjukhuset i mammas Nissan med Pelle svärandes bakom ratten. Jag minns promenaden in på förlossningen helt ensam medan Pelle parkerade. Chocken från sköterskorna när dem ett par timmar senare kollar hur mycket jag är öppen och det visade sig att jag redan var 5cm öppen. Jag minns krystarbetet som ingen berättade för mig var krystande som ett helvete och jag minns paniken när ett läkarteam kommer inrusande för att något hänt. Sen minns jag hur den finaste lilla bebis världen hade skådat föddes och lades upp på mitt bröst.
Redan några månader gammal flyttade Jamie första gången, vi kunde ju inte bo i min pappas källare för alltid så vi flyttade till Badhusberget i Lysekil där det fanns ledig lägenhet. Där fick Jamie vara hemma med mamma och pappa tills han blev 14 månader då han började på dagis 3h om dagen. Några månader senare flyttade vi till en större lägenhet då snart tre skulle bli fyra. I oktober 2008 blev Jamie storebror för första gången något som passade honom perfekt. Han är en så omtänksam och försiktig kille som man alltid har kunnat lite på!
Två år gammal flyttade Jamie för tredje gången i sitt liv, den här gången till huset i Lyse där vi skapade fina minnen under ca 2 år innan längtan efter familjen blev för stor och vi flyttade till Stenungsund där Jamies mormor, morfar och morbror bor. Men under våra två år i Lyse gick Jamie hos en dagmamma och lärde sig otroligt mycket, fick fina vänner och utvecklades till en härligt fyraåring!
Efter bara några korta månader i vårt radhus i Stenungsund fick Jamie och resten av familjen genomgå kanske den svåraste flytten även fast vid det laget börjat bli proffs på det :) Vi flyttade till ett helt nytt land, en annan kultur då Jamies pappa fick ett jobb där. En flytt som kanske borde ha påverkat Jamie mer än den gjorde men som den trygga lilla pojke han var så tog han den med fattning!
Men stoltast över honom är jag nog ändå nu när han talar både Svenska och Engelska flytande efter 1½ år i en Gibraltiansk skola, vilken han blev satt i utan att kunna ett ord engelska vid 4 års ålder. Idag har vi en välutvecklad tvåspråkig sexåring som läser, skriver skrivstil och räknar som om det var något han hade gjort hela sitt liv!

Jamie du ger mig så mycket glädje och du gör mig så stolt, jag älskar dig! 

Stort Grattis på din sexårsdag!!!



En nyfödd Jamie

Ca 1 år gammal

ca 2 år

3åringen

4år

5 årig skolpojke

Jamie häromdan, nästan 6 år gammal