tisdag, november 20, 2012

Safety first?!

Något jag har lagt märke till här nere är vilken otrolig skillnad det är på säkerhetstänk jämfört med Sverige. Jag vet inte om det är ren dumhet, nonchalans eller okunskap som får folk att leka med liven på detta sättet?! Älskar jag mina barn mer än folket här eftersom jag ser det som självklart att dem åker bil med både bilstol OCH bälte eller att dem har hjälm när dem cyklar och åker sparkcykel? Jag kan inte för mitt liv förstå vad som gör att folk helt enkelt låter bli att spänna fast barnen i bilen?! Och ja, äldre barn kan knäppa upp det igen men då stannar man givetvis bilen tills dem sitter fast igen, no matter how long you have to sit there!
Och varför lär man inte barnen från start att huvudet är något som är bra o ha och därför är något man bör skydda? Näe jag kan verkligen inte förstå... men så är jag ju uppfostrad i en annan kultur också, jag tror skandinaverna är dem mest säkerhetstänkande länderna i världen! Ingen annan plats på jorden som jag varit på eller hört talas om har tex bakåtvända bilstolar tills barn är 4 år! Näe här nere vänder man barnen när dem är ca 9 månader och har växt ur babyskyddet... Tja 4 år kanske är lite överdrivet men 9 månader är definitivt för tidigt!
Nå säkerhetstänket har jag inte anpassat till Gib-standard men mycket annat är bra här nere :)



1 kommentar:

Anonym sa...

mulberry sale Create special promotions, insider information, and learning opportunities just for past customers. sac louis vuitton