lördag, november 24, 2012

igår, förr och idag

Igår var en sådan där dag då jag inte hade tid för datorn, dels för att jag hade 2 sjuka barn hemma men också för att jag hade kompisar här. Kanske låter som en konstig kombination men Jamie var på bättringsvägen och det var Daniela och Luciana som var här och dem träffade jag ju häromdan iaf så dem var redan utsatta för smittan. Danielas tvättmaskin har gått sönder så jag har hjälpt henne att tvätta lite kläder och jag insåg när dem redan var på väg hit att även Mollie fått feber... men det gick bra, Lu och Alex lekte jättefint ihop, Mollie satt mest i famnen och Jamie målade typ hela dagen. Sen på eftermiddagen kom Annika förbi och stannade tills Pelle kom hem. Busy busy!
Middagen igår blev jag så jäkla nöjd med, Marinerade igår morse en fläskfile med lite balsalmico, olivolja, salt, peppar och vitlök som jag sedan helsstekte i stekpannan. Sen gjorde jag potatisgratäng till detta men provade på ett nytt sätt o göra gratäng på eftersom jag så sällan blir nöjd med mina gratänger och denna blev sååå god! Så istället för att kasta ner råa potatis i en ungsform och in i ugnen så kokade jag potatisskivorna i grädden och mjölken i en kastrull till dem var halvmjuka och sedan in i ugnen. Den blev perfekt, krämig och god! och så en god sallad till detta, yum yum yum!!
Sen spenderade jag och Pelle kvällen med o streama Så mycket bättre, så riktigt fredagmys :) Mollie vaknade pga febern på kvällen och satt med o kollade lite och jag har aldrig sett henne digga ett program så mycket som det. Men hon älskar ju musik så är nog därför :)

Jag påpekade igår morse att jag behövde lite nya underkläder nu när jag gått ner i vikt eftersom så mycket var för stort och tror ni inte att söta Pelle igår kom hem med en påse med lyxiga underkläder! Underbara, han kan han!!
Och det verkar som jag faktiskt gått ner rätt bra, återigen påpekar alla det. Jag klagar inte men är lite förvånad eftersom senaste tiden kanske varit lite väl slarvig med maten...
Men jag har också konstaterat att jag kanske ändrat lite åsikt om vad som är långt o gå osv för den här telefonen som jag har återupplivat har stegräknare. Jag minns när jag hade den första gången att dem här 10.000 stegen om dagen som jag hört man skulle gå kändes hopplösa att uppnå, medan häromdagen när jag bar med mig mobilen och bara ni vet gjorde det som tillhör min vardag så låg stegen på ca 9500 på kvällen... Och då gick jag till skolan o hämtade Alex, gick runt på mainstreet, gick och hämtade Jamie, gick hem och sedan gick jag till bion på kvällen, vi gick till OV för fika och sedan lite omväg hem. Men ändå inget märkvärdigt tycker jag. Så kanske inte konstigt då att jag håller mig i bättre form nu än jag gjorde då... Att inte ha bil innebär jag betydligt mer vardagsmotion, I like it! även fast man såklart saknar o ha bil ibland.

Nu sitter vi och inväntar familjen B, ska bli kul o träffa dem igen och visa dem Gib :) So thats the plan for the day, see you later!

Inga kommentarer: