lördag, februari 11, 2012

Vikt reflektion

En vecka sen jag åt godis sist, ingen läsk slinker ner heller och bakelser osv är uteslutet då dem innehåller mjölk. Jag hoppas att jag kan fortsätta såhär och dessutom komma igång o röra på mig ordentligt så vikten kan gå neråt och jag kan komma i mina gamla kläder. Skulle inte skada om dem kläderna blir förstora också. Något jag äter mycket av just nu är små riskakor, så goda och ett nyttigt alternativ till snacks.
Försöker få hela familjen o välja nyttigare alternativ för vi måste inse att Gibraltar inte är semester utan det är vår vardag o alla kommer bli tjocka som jag om den här livsstilen fortsätter. Själv skäms jag över min kropp, jag har inga kläder som inte framhäver min tjocka mage och stora rumpa även fast jag försöker o dölja det... Och jag vet att jag just fött barn men det är ingen ursäkt och jag tänker inte försöka ursäkta mig för jag vet att jag ätit mig till både mage o rumpa själv och nu får jag bita i det sura äpplet. Att jag skäms ökar motivationen till o leva nyttigare och röra på mig! Sen är magen lite uttänjd pga graviditeten men fläsket är knappast pga graviditeten utan pga ett osunt leverne.
Så framöver så blir det till större delen godisfritt, läskfritt o bullfritt. Speciellt nu i början när jag försöker jobba bort sötsuget. Mindre portioner och bättre mat kommer också stå med på listan. Raska promenader och hemmaträning tills jag känner mig modig nog o ge mig på gymmet. Sen får vi se om det ger nåt resultat. Det är ju inte bara utseendet som kommer bli bättre, det är ju bättre för min hälsa också och när man redan har hjärtproblem borde man försöka förebygga andra problem... Pelle är duktig och har börjat gå på gymmet, tror inte han kommer börja äta nyttigare men han har ju inte i närheten av samma övervikt som jag har... Är bra bara att han rör på sig!

Inga kommentarer: