torsdag, februari 23, 2012

stolt morsa

Jorå det flyter på. Vi har haft en playdate här på morgonen/förmiddagen, fast Alex försöker leka på svenska o det förstod inte kompisen så blev lite konstigt. Men han försökte iaf leka med honom och det är ett steg åt rätt håll!
Sen har jag varit på ICC o hämtat Mollies health card, inga problem med det tack o lov och sen gick jag in på deras motsvarighet till bvc och fick en tid redan idag :) Så ska vara där om en timma för o få vägt henne o pratat med en sköterska. Känns skönt o få komma in i systemet!
Sen får vi hämta upp Jamie, vi får stanna på lekplatsen tills det är dax för kvartsamtal igen, skulle ha varit i tisdags men dem ringde o ändrade så idag blir det. Ska få träffa Jamies extralärare som hjälper honom med engelskan, blir spännande o höra vad hon har o säga. Jag tycker Jamie har gjort fantastiska framsteg sen i julas, han sätter ihop egna meningar själv nu och kan nästan läsa. Han kan alla bokstäverna på engelska, både i ljud och till namnet, han räknar utan problem till 29 och känner igen alla tal upp till 20. Han kan skriva dem flesta tal och många av bokstäverna - i skrivstil! Han förstår det mesta när han hör engelska. Jag är en stolt morsa kan man säga :) Nästa steg är o få honom o prata mer engelska, han tydligen rätt tyst i skolan, men det är inte konstigt. Han är ju blyg i sådana sammanhang i Sverige också och då är det ändå på hans modersmål. Jag har ju också alltid varit blyg så jag förstår honom fullt ut!

Inga kommentarer: