onsdag, maj 21, 2014

Sports day, vilodag, Vodafone, äppel och kanel muffins

Gårdagen blev rätt bra ändå då jag fick plocka med mig grabbarna hem efter sports day :) Och även fast jag inte njöt av uppvisningarna inne på Victoria Stadium så gjorde Mollie det, helst hade hon velat vara med men hon nöjde sig med att upphetsat titta på! Och killarna var duktiga, men var ju ingen tävling utan bara uppvisning, stationer där dem visade att dem kunde springa slalom, sparka en boll i mål, hoppa hopprep, vifta på ett stort lakan eller kasta plastspjut... Alla fick medalj och alla verkade nöjda. Year 3 eleverna visade upp sig med o dansa och hoppa över en plint men övriga årskurser gjorde bara dem vanliga stationerna.
Hur som hest så fick man om man ville ta med barnen hem sen så det gjorde jag, var dödligt trött så köpte en kaffe på vägen och sen åkte vi hem. Vi var alla trötta och två somnade i bilen så när vi kom hem satte jag på Shrek på tv och stensomnade medan barnen myste framför tvn, lagom avlsappnad eftermiddag :) Sen lekte barnen på bra och jag minns faktiskt inte alls vad jag pysslade med :)

Idag valde jag att hålla barnen hemma, delvis för att dem är förkylda, trötta och har halsont men också eftersom jag behövde vara hemma och passa internet teknikern. Planen var ju från början att jag skulle åka fram och tillbaka men när jag såg hur trötta barnen var igå så bestämde jag att vi stannar hemma helt ist. Kostar sjukt mycket att köra vår bil fram och tillbaka och 4h i bilen lockade mig helt enkelt inte... Så vi har vilodag.

Internet killen kom, 45min sent men ändå, han är ju ändå en spanjor ;) Han spenderade 1h här och vid någon box i området men kunde inte lösa det. Han pratade bara lite engelska så han sa att det var ett centralt fel och att han skulle ringa om 20min. 3h senare hade jag fortfarande inte hört något så jag ringde deras kundsupport som dem tack och lov pratar engelska. Idag ahde jag äran att prata med en kille som pratade bra engelska, var trevlig och lätt att ha o göra med. Han förklarade att det var en kabel som hade gått av och att den till imorgon skulle vara bytt. Han sa också att vi skulle bli ersatta för problemen vi har haft. Och när jag berättade att jag pga detta uppnåt limiten på mitt mobilnät (har 1gb ingående) pga problemet med internet så sa han att han genast skulle aktivera det igen och här sitter jag nu, via mitt mobilnät som är slöare än någonsin, men jag är iaf online ;) Jag måste säga att trots krångel med o få engelsk support (fast det är en service dem erbjuder) och trots en och en halv vecka utan internet så måste jag säga att dem varit väldigt proffsiga och trevliga när man väl fått pratat med dem, well done Vodafone, få nu bara igång vårt internet också!!

Idag när inget av näten fungerade, jag hade läst ut min bok, sett alla filmer vi har hemma och inte orkade dammsuga så satte jag igång med o baka ist. Jag kastade ihop en paj av blandade bär som vi åt till mellis och sedan improviserade jag muffins med äpple och kanel i. Kunde inte googla recept och alla mina kokböcker är i sverige så höftade, men dem blev sjukt goda!

Här kommer ingredienserna ungefär så mycket som jag använde, mätte inte så noga.
3 ägg
2dl socker
3 dl mjöl
100g smör
1dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 kryddmått kardemumma
1 äpple delat i små bitar

Vispade ihop allt förutom äpplen i den ordningen man normalt gör när man gör sockerkaka eller muffins (socker o ägg, sen smör o mjölk, i med torrvaror o så done), hällde upp i muffinsformar och ploppade i ca 4 äpplebitar i varje och in i ugnen i ca 15min på 175grader. Blev jättegoda saftiga muffins som jag är väldigt stolt över då jag aldrig improviserat just muffinsliknande grejer innan :) Bild finns längre ner!

Nu ska jag ta tag i dammtorkandet och dammsugandet då det behövs och imorgon och fredag är det pendlande som gäller så då lär jag inte hinna med det hur som helst.

Förresten, imorgon kommer Pelle hem, som vi längtar!!! känns som det varit en längre vecka än det normalt brukar vara... Vilket det iofs varit då det blivit 9 dar och 8 nätter ist för dem normala 7 men är inte bara antalet dagar som spelat in. Hur som, du är så välkommen hem älskling!!!


Sports day Notre dame first school 2014, Alex mitt i bild uppe och Jamie på bild nere till vänster

Jamie visa upp sin medalj

Alex med sin medalj

Tv fina killar med medalj

Lika barn leka bäst



Hihi

Mitt vardagsrum har förvandlats till lekrum...

Äpple och kanel muffins

Slicka skålarna! (smet och vaniljsås)
Slicka skålarna

Inga kommentarer: