måndag, maj 19, 2014

A long day

Jag sitter och inväntar att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan få gå och sova, men att tvätta när vi kom hem idag var tyvärr nödvändigt. Mollie kräktes i bilen imorse, det verkar som att hon blir åksjuk... Inte undra på det då vi kör igenom ungefär 25 rondeller på vägen till Gib på mornarna och hon åker bakåtvänd... Hur som helst fick jag ta in hela hennes bilstol och strippa den på sin klädsel då den luktade vidrigt. Tursamt nog hade vi Alex gamla bilstol ståendes hemma hos Trine och dit skulle vi ändå idag när vi lämnat av killarna. Det är en framåtvänd bilstol men med fempunktsbälte, något som alla barn åker i här nere när dem vuxit ur babyskyddet. Ramaskriiiii, haha men hon har fått åka i den då och då, känner ingen annan här nere som har sina barn i bakåtvända bilstolar och får en hel del lustiga kommentarer om att vi valt att faktiskt ha en åt Mollie. Hur som helst s var den ren och fräsch och då jag inte hade flera ombyten kläder med mig så fick det bli så. Hon kommer få åka i den imorgon också och kanske fler dar framöver då den är liten och smidig och hon ääälskar den :) Safety first, indeed, men hur säkert är det när man försöker torka spyor medan man kör bilen!?
Anyways, vi spenderade förmiddagen och en bit in på eftermiddagen hemma hos Trine och Leo där det blev lek och skitsnack. Lagom avslappnat nersjunkna i solstolar eller soffan spederade jag och Trine dem timmarna, me like!
För efter det vart det fullt ös då killarna skulle hämtas, fiskutrustning skulle inköpas, middag intagas och skjutsningar till trummor och fisketur med scouterna skulle fixas. Hann med en handling in emellan och sedan 40min kö för att komma ut ur Gib. Summa kardemumma så var vi hemma klockan 21 och då åkte barnen i säng, tvättmaskinen sattes på och lunch till imorgon förbereddes. Fullt ös medvetslös!

Imorgon är det Sports day i barnens skola, vilket innebär att dem knör ihop alla föräldrar på läktarna i Gibs största sporthall och sedan får barnen visa upp sina färdigheter i att springa slalom, kasta boll eller något annat fullt meningslöst... barnen är såklart jättestolta och visst är det en bra grej dem gör, men att sitta på en träbänk och kolla på 4 årskurser (3 av varje) turas om vid olika stationer som man knappt ser i flera timmar är helt enkelt inte så himla roligt. Lägg sen till en rastlös 2 åring och ni kan föreställa er hur rolig förmiddag jag kommer ha imorgon. MEN barnen ser fram emot det, dem är jättestolt och kommer få medalj! Och givetvis är jag stolt över mina söner, men hade kanske önskat att dem kunde gjort många små event ist så det inte tog så lång tid och så man kunde få en sittplats där man såg något... Hur som helst, det är min dag imorgon. Enligt lappen skulle barnen sedan tillbaka till skolan och avsluta dagen som vanligt men enl Jamie så kunde man få gå hem efter sports day, så vi får väl se hur det blir... Vore ju skönt o kunna åka hem redan vid 12 tiden, det erkänner jag!

Nu ska jag sova, tvätten är klar och hängd, först gången den där bilstolen luktat riktigt gott ;) Ses!

Bild på Jamies minimala fisk han fick som hans scoutledare skickade till oss

Fina Alex som satt fram och underhöll mig i kön (dvs spelade på min mobil, haha)

Inga kommentarer: