tisdag, mars 27, 2012

En annan värld

Ja ibland märks det att vi inte är i Sverige och ibland är det en bra sak men idag så undrar jag lite hur dom tänker här nere...
Jag har nämligen varit till bvc idag för jag hade tid kl 14 för läkarkontroll och vaccination av Mollie. Svensk som jag är så kommer jag givetvis 10 minuter tidigt dessutom. Trine o hennes Leo var med oss plus mina grabbar såklart och det första dem säger till oss är att gå o hämta en filt i vagnen (man får inte ta med vagnen in utan det finns ett speciellt rum där man ställer in dem) för efter att bebisarna blivit vägda och mätta så skulle vi få vänta "för man vet aldrig när doktorn kommer"... 5.1kg vägde Mollie idag och 57cm lång. Nå detta med o invänta doktorn hade inte varit så underligt om det inte kommit 15pers till ungefär samma tid för att även dem hade tid till doktorn. Jag tror klockan var bortåt 15 innan vi kom in till doktorn. Mollie fick godkänt och han trodde också på komjölksproteinallergi (kort ord ;)) och det han hade o säga om det var att vi skulle börja introducera det när hon var dryga året gammal men tills dess fortsätta som vi gjort. Och efter läkarkontrollen fick hon 2 hemska små sprutor av en sköterska medan Trine höll henne så jag o lilla Leo kunde kolla åt ett annat håll... Gud så arg hon blev, men gjorde väl ont vad klart :S Och inte tog dem sprutorna samtidigt som dem gör i Sverige utan det blev efter varandra. Lilla prinsessan!
Nå det löpte iaf på bra efter att vi väl fått träffa doktorn, men hur tänker dem när dem ger 15 bebisar tid samtidigt?! Lite som läkarundersökningen på BB då dem kommer in o säger att snart kommer barnläkaren följ med här, och sen får man sitta o vänta i all evighet för att doktorn har mer brådskande saker för sig, som o fika eller så ;)
Nå jag gillar iaf systemet i Sverige bättre då med en fast tid på bvc för läkarkontroll då alla bebisar för olika tider ist för o samla en hop mammor o bebisar med syskon i ett ynkligt väntrum med 6 stolar... Tänk paradiset för alla baselusker som vill göra skada hos små små bebisar. Och hur jäkla roligt är det o vänta?! Nä men hallå Gibraltar health care, tänk om och gör rätt!

Förutom bvc så har vi varit en vända till affären för o handla lite smått o gott, bla febernedsättande till lillan och ägg till mamma Nlie som är lite smått beroende av det för tillfället :)
Sen vart det hem o fixa middag innan Kim o Pelle kom, ja för Kim åt middag med oss idag. Väldigt trevligt :)

Igår rullade för övrigt Mollie från mage till rygg, jag höll på o skita ner mig för det var precis så att jag hann rädd henne från o rulla ur soffan... men det var första gången jag såg henne göra det :)

Imorgon är Pelle ledig så då blir det säkert nåt spännande som händer... eller nä troligen inte, men vi ska fira vår årsdag ihop iaf :)

Inga kommentarer: