söndag, maj 09, 2010

Mer än ni vill veta om min viktbesatthet och pulverdiet


Jag hatar att jag byggt upp mina förväntningar på den här pulverdieten! 7e dagen idag och jag har gått ner 2,6kg sammanlagt. Det kanske låter fantastiskt men iom att man ska tappa 2kg i vatten som man sen går upp så har jag inte tappat mer på det här än om jag hade gjort som vanligt. Har ju tappat cirkus det per vecka när jag tränat ordentligt. Så känns helt meningslöst o plåga sig på detta vis... Men om det är så att jag inte går upp allt på en gång när jag börjar äta sen så är jag nöjd. Ska hålla ut en vecka till och hoppas på mer minus. Om inte så har jag ju iaf fått krympt magsäcken och kommer tappa i vikt sen. Tycker det är jättekonstigt om jag inte tappar mer då jag äter ca 600kalorier nu mot typ 2000 man äter i vanliga fall.
Men ändå när jag tänker på vad jag vägde på sjukhuset efter operation borde jag känna mig stolt. Det är trots allt 4.5 kg mindre nu :) Ja efter att jag tappat allt vatten jag la på mig under operation. dem pumpar nämligen i en så väldigt mycket vätska så jag gick upp 2kg! Men tappade dem på 3 dar iaf. Önskar man kunde tappa 2kg var tredje dag, då hade det bara tagit några veckor o bli nöjd med sig själv. Men tyvärr är inte livet så enkelt... Och jag får skylla mig själv, jag har ätit mig till det själv!
Men är än så länge besviken på denna kur. kanske beror det på att jag ätit bars och det därför inte fått samma effekt. Men trodde att bara det låga kaloriinnehållet skulle göra att man gick ner, inte att det var att allt var i vätskeform som var viktigast... Tja jag är inget proffs på det här men har det på hjärnan just nu. Stackars er som läser här, haha :) jag bara öser ut allt ur huvudet för o slippa fundera mer o ni får läsa mina virriga tankebanor.
Fattar inte att jag låtit det här ta över mitt liv, jag som har 2 fantastiska ungar, en man, hund o katt att leva med och vara lycklig med! Ingen annan bryr sig om ifall det står 70 eller 80 på min våg, det är bara jag... Pelle säger att jag är vacker som jag är. Så varför bryr jag mig?
Jo för att jag tycker att magen är för stor, för att jag inte vill vara överviktig, för att jag vill göra allt för o hålla mitt hjärta i trim men främst för att jag skäms över att jag är tjock. jag skäms över min dåliga självkontroll som har lett mig till o bli så här tjock. Nej jag kan inte skylla på graviditeterna, jag hade 15kgs övervikt redan när jag blev gravid. Bara att innan det så brydde jag mig inte. Sen började man väga sig regelbundet när jag var gravid och det är inte roligt o se siffrorna som vågen visar. När man kommer över 90kg och börjar undra om det ska klättra upp i tresiffrigt *mardrömmar*. Så därför blir jag besatt. Därför vill jag ha snabbt resultat så jag kan leva ett sundare liv med mina barn sen! Därför ska jag göra det här i en vecka till och sedan byta ut måltider så länge det krävs för o nå min målvikt! Jag vill inte behöva ge upp som jag gjorde sist, om det så krävs att jag ska börja jogga varje dag på semestern i sthlm så ska jag klara detta!
Keep your fingers krossed, eller som man säger på svenska, håll tummarna!

Inga kommentarer: