tisdag, januari 07, 2014

Ditt o datt

Nu är dagens svåra uppdrag avklarat och jag känner mig stolt över att ha tagit mig igenom det utan problem! Resten av dagen blir det dammsugning och några ärenden på stan som gäller. Ska prova att inte låta Mollie sova middag idag, tror det kommer straffa sig framåt middagstid men igår låg hon och sjöng till efter nio. Förvisso sov hon också till halv nio idag på morgonen, men det är ju meningslöst när man ändå måste upp med grabbarna, då föredrar jag mer egentid på kvällen. Antagligen behöver hon bara ett par dar att ställa om sig från jullovet, för inte kan vi väl vara redo o släppa middagsluren helt redan?!

Förresten kastade jag ut julen igår, något som barnen uppskattade då dem fick äta choklad tills dem storknade och länsa pepparkakshuset på gott. I stort sett allt vårt julpynt har varit av choklad förutom några julgranskulor, lite glitter och så ljusstakar osv då. Men alla tomtar osv har varit av choklad, vi har även haft chokladkulor hängande i blommorna osv så det var mycket för barnen att smaska på :) Jag älskar att julpynt för det blir så mysigt, men det är också väldigt skönt att städa bort alltihopa nu och få bort allt plåtter, stilrent igen liksom! Har fått städat undan massa prylar också, något jag tycker jag gör varje vecka, men nya grejer dyker upp hela tiden... Jag skulle vilja ha en hutch med lådor till mitt skrivbord så att allt inte behövde ligga framme.

En annan sak som vi lagt märke till är att solen gör enormt. Nu när man vant sig med sol iaf från 8-18 så var det enormt svårt att vara hemma i Sverige när solen gick ner 15.30. vi såg för övrigt solen 2 gånger på 2 veckor vilket såklart påverkar ännu mer. Jag kände när vi kom hit ner till strålande sol och blå himmel hur glädjen strömmade in i mig. Jag tog djupa andetag och bara njöt. hela familjen var omgiven av ett slags lyckorus när vi kom hem till Gibraltar och solen, vi andades, vi skrattade och skojade. Detta får mig o ifrågasätta om man någonsin vill flytta hem igen?!


Inga kommentarer: