onsdag, januari 15, 2014

Busy trots sjukstuga

Lustigt hur jag blir en mer ambitiös morsa när jag är ensam med kidsen. Det är inget jag gör medvetet men energin räcker längre och jag ger barnen mer tid än jag normalt orkar göra. Jag vet inte om det normalt är så att energin tar slut när jag vet att Pelle finns där och kan ta vid, nu finns ingen Pelle så energin bara fortsätter räcka? Hur som helst så har det varit en busy dag trots att Alex har varit hemma sjuk då vi vid lunch fick gå till ICC för min läkartid jag fick förra veckan. Så nu är tre remisser skickade för min skull och jag fick ny p-piller utskrivna, jag är rena medicinska katastrofen ;) Men nu är jag inskriven helt och hållet i sjuksystemet här nere vilket känns lite tryggare!
Då Alex var rätt pigg så vi gick in i en affär i ICC som har rea och jag hittade bra underkläder till ett bra pris, något jag så sent som igår satt och kikade på online. På vägen ut hittade jag även bastoppar billigt men då hade jag redan betalt så kanske tar jag och Mollie oss en tur dit imorgon, för det är också något jag skulle behöva. Sedan hann jag med lunch (barnen åt innan vi gick ut) medan Mollie sov innan killarna skulle hämtas i skolan. Blev en sväng i parken, dock fick Alex sitta med några leksaker och ta det lugnt för han har haft en hemsk hosta plus att han blödit ur näsan flera gånger idag...
När Liams pappa sen hämtade honom så gick Jamie med dem så honom hann jag knappt prata med ;) Men det är roligt att dem har så himla kul ihop!
Vi andra satte oss och byggde lego, jag visade Alex hur han skulle följa instruktioner och han byggde en legobil nästan felfritt helt själv! Han var så stolt då han alltid innan blivit åsidosatt av både föräldrar och bror. Nu kan han själv! Imorgon tror jag vi bygger färdigt det hus han fick i julklapp som Jamie byggt halvvägs så han kan leka med det!
Sen så blev det pannkakor till middag, läxor lästa och bad innan saga och sovdax. Med bara ett litet mentalt psykbryt från min sida då Mollie välte ut sitt glas med mjölk som jag just fyllt, medan jag ställde ner mjölkförpackningen för att sedan hjälpa henne med locket till pipmuggen som då själv försökte sätta på.... Suck alltså, precis när alla ska sätta sig och äta så blir det mjölk över hela bordet och golvet så man får ta fram skurhinken, not fun!!!!

Sen har jag gjort framsteg med jobbet, riktigt roligt när man kan fokusera, så i fortsättningen blir det till o stänga ner facebook osv när jag ska jobba! Hälften gjort ikväll och andra halva imorgon, precis lagom til deadline och precis lagom så jag även hinner slappa en timme på kvällen innan läggdax. Nu har jag dock gjort min timma så natti natt på mig :)





Som han önskar att han va en prinsessa, älskade unge!

Har förresten fått frågan flera gånger om Alex är en tjej när han har lila jumper och sina lila hello kitty skor på sig här nere... gosh! Får man inte ha det bara för man är pojke!? Hur som helst brukar jag svara att nej set är en pojke men han gillar alla färger. Tja dem skulle bara se hur han klär sig här hemma :D Liam brukar suck när klänningen kommer fram "oh no not that dress again" haha

Inga kommentarer: