lördag, december 11, 2010

Förändringar


Ja det verkar som stora förändringar är på väg o ske i vårat liv... Och det känns bra faktiskt!
Jo det är ju så att våran ekonomi är väldigt ansträngd och vårat hus är en bov i dramat, våran inkomst är en annan.
Men det här med hus har vi väl kommit fram till kanske inte till 100% är våran grej just nu. Vi har ett gammalt hus och är totalt ohändiga, vi har dessutom ont om tid då vi har småbarn och ont om pengar. Ekvationen går inte riktigt ihop. Sen har vi väl kommit fram till att där vi bor har vi långt till allt, vi måste åka bil vart vi än vill och det blir rätt så dyrt.
Så för ett par veckor sen började vi prata och Pelle föreslog att om vi nu måste sälja huset så kanske vi skulle flytta till Stenungsund. Men ingen av oss är särskilt sugna på o sätta oss i hyresrätt igen, det skulle kännas som ett riktigt nederlag. Så vi har kollat runt lite på hemnet och nu hittat en bostadsrätt i Ucklum som ligger kanske en mil utanför Stenungsund. Det är en liten håla förvisso men närheten till en stor sjö och där finns både förskola och skola. För mig som är en liten lantlolla är detta bara positivt :) Och att flytta till Stenungsund skulle för mig kännas lite tråkigt, gammalt liksom. Men Ucklum ger oss ändå närheten till min familj och mina vänner men ger oss ändå något eget, vi slipper bo grannar med familjen!
Sen så skulle det sänka vår månadskostnad och enligt våra beräkningar så skulle vi ha råd med det till skillnad från just nu då vi i stort sett går back varje månad...
Så imorgon ska vi åka o titta på denna bostadsrätt. För mig säger den klick, finns inget o göra där bortsett från att vi troligen kommer vilja sätta upp en vägg så vi får ett extra rum på ovanvåningen, men kök, badrum, ja allt ser jävligt fräscht ut på bilderna! Och det bästa är att ingen annan verkar ha varit direkt intresserade så man kanske slipper budgivning osv om det nu är något för oss. Men då har vi självklart vårat hus o sälja också. Men känns som att en process är igång och att vi kanske ska flytta igen... Och faktiskt lämna Lysekil som jag älskar! Men som jag har sagt så många gånger, ska vi lämna Lysekil så är det sts som skulle funka där man redan hittar, har vänner, familj och ja ett kontaktnät. Jag tror att jag mycket lättare skulle få jobb i stenungsund tex. Så ja, det känns bra.
Nu får vi se vad som händer bara....


Och så till dagens händelser :)
Vi blev igår tillfrågade av Jeanette o Morgan om vi inte skulle med på bollek idag i Mariedalshallen och jo det ville vi visst :)
Så vi åkte in till stan och träffade dem inne på bolleken. Det är alltså i en gympasal med massvis av bollar, en lite hinderbana med plintar och madrasser osv och massvis med barn o föräldrar. Väldigt roligt hade barnen och det var så trevligt o träffa J o M att vi bestämde oss för o följa med dem hem efteråt. Våran timmes bollek blev till många timmar i trevligt sällskap och dessutom blev vi bjudna på mat! Vi var inte hemma förrän framåt fyra. Jättekul!
I övrigt har vi inte gjort så mycket, mitt julpyntande har blivit uppskjutet till imorgon eller kanske måndag...

Inga kommentarer: