fredag, december 10, 2010

Bio och Ikea!


Nu är vi hemma efter en lång o härlig dag! Vi påbörjade dagen med o ta det lite lugnt framför tvn, jag tog mig en dusch och sedan satte vi fart. Gick ut o fick liv i igloon vi kallar bil. Och så påbörjade vi vår tripp till gbg, första anhalten blev sts för o lämna av hunden hos mamma o Lasse. Fick lite smidiga vägråd också vilket kom väldig väl till pass! Hittar ju någorlunda i gbg men har nästan aldrig kört där inne utan bara gått o åkt kommunalt. Vi kom iaf fram till gbg o hittade fram till heden där vi parkerade, vi hade gott om tid tyckte jag men när jag drog mitt kort för 5e gången o biljettautomaten inser jag att dme bara tar massa olika tankkort, inte visa eller mastercard... SUCK! inga mynt förutom värdelösa 50äringar fanns i bilen så blev till o dra med Jamie för o hitta nån affär som var villig o växla. Vilket itne var det lättaste visade det sig, tillslut hittade vi en butik som växlade mot avgift(?!), jo jag gav henne 40kr o fick 36 tillbaka i mynt "det är ända sättet jag kan hjälpa dig"... Jo bättre än parkeringsböter så fick gå. Men detta innebar att när vi väl bokat biljetter inte hann gå o äta lunch någon annan stanns än på cafet på bergakungen. Så blev varsin svindyr macka där innan vi köpte snacks o godis till bion :)
När vi kom in på bion, som för övrigt blev Pettson o Findus ist för Spöket laban så var det bara vi där inne. När bion började hade en pappa o en liten tjej kommit också, men snacka waste på den stora biosalongen! Well tjejen var i samma ålder som Jamie så ingen brydde sig om nåt av barnen talade för högt iaf ;) Filmen var mysig o Jamie superduktig! Och han tyckte det var roligt o gå på bio :)
När vi kom ut från bion så begav vi oss av mot Ikea, det gick smärtfritt trots vissa köer. Lyckades ju tajma lunchrusningen in till stan, början av "åka hem" rusningen på vägen till ikea och så slutet på den rusningen när vi åkte hem...
På Ikea hittade vi endel bra o ha men lyckades avhålla mig från o plocka på mig för mycket onödigt :) Det blev en pall till köket, en pall till Jamies rum, en stekpanna o stekspade, burkar till tvättmedel, dynor till 2 barnstolar, två spots till trappen, glödlampor och en dörrmatta eftersom vi har för smal hall så behövde vi en större dörrmatta nu med all snö. Stolen till Alex som jag hade tänkt köpa fanns inte i lager i något Ikea i hela Sverige, verkar inte komma in förrän nästa år, suck. Så får bli babystolen ett tag till för Alex. Eller om Jamie kan sitta på en vanlig stol så Alex kan ta hans sådana stol.
När vi skulle betala så kom jag på att jag hade ett par tillgodo kort i plånboken så jag bad kassörskan kolla om det fanns något på dem, för jag visste inte det. Jorå visade sig vara ca 500kr på dem båda korten så det blev en billig sväng på Ikea idag, väldigt bra tajmat :) Med tanken på att det var "pengar" jag inte visste fanns så blev det en väldigt bra överraskning :)
Trippen hem gick bra med Kalle Kunskap och sedan Mora träsk i högtalarna... Hämtade Nalle på vägen såklart. Nu ska jag strax gå upp o se på film i sängen, kanske försöka få upp Spotsen i trappan :)

Inga kommentarer: