tisdag, februari 02, 2010

Alltid är det nåt!

Det är ett äventyr att sätta sig i bilen nu mer, man vet inte om man ska komma till rätt plats i rätt tid hel och välbehållen... dels för att väglaget är under all kritik, kommunen är ju sjukt sega på snöröjning och dels eftersom bilen är som den är. Fläkten är ju paj så när vi går in i bilen blir det imma, imman fryser på rutan så man måste stanna o skrapa rutan på insidan flera gånger per åktur... Well idag har jag iaf hunnit åka till Anna-Lena och lämna Alex, åka in till tandläkaren med Jamie och sedan tillbaka till Anna-Lena för att lämna Jamie och nu hem.
Gick för övrigt bra hos tandläkaren, Jamie var lite blyg, men hon fick kikat och allt såg bra ut sa hon! Fina vita tänder och det syntes inte att han suger på tummen :) Dock så sa hon att det var dax att försöka få honom att sluta med tummen... hur det nu ska gå till. Well det får bli till o försöka iaf!

Annars så händer det grejer också! Vi hade en hantverkare här igår, verkligen hela dagen, tror han åkte vid åtta... Han installerade våra värmefläktar så vi har redan ett par grader varmare över lag i huset, i källaren hackar man inte tänderna längre vilket är bra :)
Men som vanligt när vi åtgärdar något i huset så går något annat sönder. Nu verkar det vara stopp i vattenledningarna till badrummet. Det började med brunt vatten, sen rann det knappt i handfatet och nu fyller inte toan på sig med vatten längre och duschen droppar det bara ur... I köket o källaren rinner det som vanligt utan problem. Så måste ha kommit in något från brunnen i rören och sedan var rören i badrummet mindre än övriga rör eller nåt... Först trodde jag det var en isbit, men om det nu hade varit det så borde den ju ha smält nu efter 15timmar inne i värmen så det måste vara något annat... Så just nu spolar jag toaletten med en hink vatten efter utfört behov... tvättar händer och borstar tänder i köket. Duscha får vi väl göra nere i källaren om vi inte får ordning på det snart. Tur det är varmare i källaren nu iaf!! Annars hade man ju frusit ihjäl om man skulle duschat där! Hoppas Carl kan kan kolla på detta då Pelle o han kommer tillbaka från ett affärsmöte här om en liten stund.
En annan sak som är vajsing i huset är ytterdörrn. Antar att trät i dörren har dragit ihop sig nu när det är så satans kallt så nu går den inte att stänga i upplåstläge för den går bara upp och i låst läge är det precis att den håller sig stängd. Men min pappa sa att det kan vi justera på gångjärnen så det var ju alltid något! I annat fall står en ny ytterdörr iaf med på inköpslistan då den inte håller tätt.... Sugit det här med hus! Fattar inte varför vi ville ha ett eget?! visst trädgården är guld men i övrigt kostar det ju bara multum med pengar och så jävla mkt tid!

jaja igår var jag iaf ute och gick med Emma, väldigt trevligt att vi fått upp kontakten igen. Det jobbiga igår var att det var mkt kalle ute än jag ahde trott så halsduken låg kvar hemma... Så när jag kände att kinderna började domna så frågade jag Emma om jag var vit och ja lite vit var jag... jag har förfryust kinden som liten så det kommer snabbt tillbaka. Så halva promenaden gick jag o gnuggade mina kinder :P
Blir för övrigt promenad idag också, som Emma säger så är det lika bra o passa på nu för sen kommer det ju itne bli något på ett tag. Det är skönt att komma ut och tänka på något annat ett tag :) Dårhuset här hemma med läkartider, gnälliga barn, saker som går sönder gör mig lite tokig och nervig!

Nåja, nu ska jag se om jag kan reda upp lite jobb innan det blir till att sätta sig i bilen igen och hämta knattarna.

Inga kommentarer: