lördag, mars 21, 2009

Lördag - Ensam o övergiven

Ja här sitter jag o känner mig ensam och övergiven. Ingen att prata med på msn, huset är jättetyst efter att fjällen-resenärena lämnat och lilla Alex sover... Får nog sätta på en webbradio så det slipper eka när jag slår fingrarna mot tangentbordet ;)

Gårdagen påbörjades klockan sex tillsammans med Jamie och ganska snart Alex. Vid åtta efter mitt 4e besök på toa väckte jag Pelle. Min mage var ju inte riktigt i trim på hela dagen.
Vi börjar greja och snart ringer det på dörren. En dam som ska kolla på lägenheten kom, hon verkade tycka om lägenheten och fotade för hennes familj skulle kunna få se. Vi hoppas att dem tar lägenheten för dem kunde tänka sig att köpa vår diskmaskin och dem hade 2 egna hundar så dem tyckte inte att golvet skulle behövas slipas om.
Sen bar det av till badhuset för mig och Jamie, Pelle skulle till kontoret och sedan packa färdigt allt.
Jamie var mkt lycklig över att få bada men fortfarande rätt så rädd i vattnet. Hela grejen med rädslan blev inte mindre då han åkte ner från rutchkanan innan jag hunnit ner i vattnet för o ta emot honom så hela han hamnade ju under vattnet. han hade ju sina badringar på sig så han sjönk ju inte men blöt om hela kroppen blev han. Så sen var han som en sugpropp eller satt på trappan o plaskade. Avslutade gjorde vi lilla plaskdammen där det är typ 20-30cm djupt och massvis med leksaker. Då var båda barnen lyckliga, men det hela avslutades med att Felica blev arg på Jamie o drämde till honom i huvudet med en leksak. Så jamie vart ledsen men det var inte så farligt.
Efterbadet var det tänkt att vi skulle åka med en gång men Pelle hade inte hunnit färdigt så vi åkte hem. Båda barnen somnade i bilen så under tiden som Pelle lastade bilen så diskade jag upp det sista o rensade lite i kylen.
Bilresan gick bra men min mage var kass så jag kunde inte äta mycket. När vi hade ca 15mil kvar tills thlm innser jag att ajg itne har våran bårsele med oss... Hela belgienresan var planerad utefter den så jag får lite småpanik... men ringer Pelles föräldrar som ringer en familj med ett lite äldre barn som har en sele vi får låna. Så när vi anländer till sthlm så är Johan och hämtar bärselen. Men så himla klantigt av oss att glömma våran egen! Tur det löste sig annars hade vi fått köpa en ny... lite onödigt!
Idag så har det varit full fart i stugan, ja ända till för nån timme sen dårå. Det har packats o letats. Pelle o jag har varit o hämtat grejer hos en vän till familjen, samma vän har lovat att viga oss i sommar :) Hon är frikyrklig pastor/präst nånting, jag ahr itne full koll. Så blir nog kyrkligt bröllop i den bemärkelsen aif. Men jag vill helst inte lova nånting inför en gud jag inte tror på bara.
Sen så raggade Anna upp sina föräldrar som taxi åt mig imorgon, väldigt skönt att slippa åka buss, tunnelbana o sen buss igen. Så tack i förskott till dem!
Nu har Alex vaknat och lyckats bajsa så mycket att det gick igenom bodyn, upp i ryggen och ner på skinnet som jag hade tänkt ha med till belgien. Ska kasta in allt i tvättmaskinen nu ahde jag tänkt o så är det bara att hoppas att det hinner torka tills imorn, fast jag är skeptisk... kanske packar med det o låter det torka klart hemma hos Sandra.

Idag blir det nog en pizza till middag, inte nyttigt men kylskåpet här är tomt, och hur kul är det o laga nåt åt sig själv? Jag skulle aldrig klara o bo helt ensam vad det gäller matfronten!
Ska ta en sväng till affären också, köpa gröt till Alex och säkert nåt onyttigt snacks till mig att festa på ikväll... Så jag kan gå upp några kilo... blää...

Nu vill Laex inte ligga själv på golvet så får ta hand om honom en sväng.

Inga kommentarer: