onsdag, september 01, 2010

Kaos

Oh shit, sista dygnet har varit kaosartat för min del. Men nu börjar det åter igen ta rätt riktning här hemma även fast jag känner att jag trampar på stället så blir iaf annat gjort.
Ja men vi dränerar här hemma. Det är uppgrävt runt om och trots att vi var försiktiga igår kväll så lyckades vi skada både el-ledning och vattenledningen till huset. Sen så grävdes telefonlinan rakt av... Jag insåg att el-ledningen var skadad först igår kväll runt nio då jag skulle ta en macka o sätta mig vid tv:n en sväng innan jag skulle sova. Nä då var det svart i kylskåpet, spisen stod o blinkade felkoder... Jag försökte förgäves med säkringar och proppar, till slut gav jag upp. Psykbryt var sååå nära men jag ställde ut maten i kylskåpet i kassar så det höll sig över natten. Imorse när Carl kom så konstaterade vi att det var el-ledningen. Inget vi kunde fixa själva så fick ringa Leva i Lysekil som är elbolaget här och dem kom här under dagen och har fixat det. 600kr i timmen tar dem, jippi... Under dagen idga har även dem andra sakerna blivit fixade, eller tja, telefonen är lagad väldigt provosoriskt men iaf. Det tråkiga med alla missöden är att allt har tagit längre tid än räknat med och det kostar mer... Det kanske inte låter så dramatiskt men paniken har smugit på mig.Tankar som tänk om pengarna tar slut? Skulle det inte bara ta 2-3 dar? Var det meningen att jag skulle jobba med det hela dagen, jag har ju annat jobb o göra? Har poppat upp och tillsammans flertalet andra tråkiga nyheter som inte har med dräneringen o göra så har det börjat svämma över. Jag samlar mig och försöker gå vidare. Och denna dagen har vi ju styrt upp ändå. Jag antar att jag får lägga jobb ute så vi blir klara snart och så får ekonomin lösa sig efter hand. Inte så att vi står i begrepp o förlora allt men det är surt om allt blir väldigt mycket dyrare än beräknat. Och det är tråkigt att det som bara skulle ta 2-3 dar blir minst 5 dar... Jag hade inte räknat med o vara särskilt delaktig är tydligen en viktig beståndsdel i det hela. Men gräva är inte direkt någon ultimat sak för min bröstkorg.
Nä det är inte roligt alls det här, men det är bara några dar kvar och sedan kan livet gå vidare som innan, i hope! Med lite mindre översvämningar o fukt förhoppningsvis!

1 kommentar:

Ellinor sa...

Åh attans :( Vilken otur ni har med huset. Hoppas verkligen att det löser sig med översvämningar och allt vad det nu varit när ni får dränerat.

Kram!