söndag, oktober 30, 2011

Härliga helg!

Ja imorse när jag gick upp så såg det inte ut som denna dan skulle bli så bra så trött som jag va. Men jag somna på soffan o när jag vakna hade Pelle gått upp o tagit hand om barnen så jag fick sova mer än jag räknat med när jag stängde mina blå :)
Vi gjorde oss klara o tog oss ut till bilen, kollade in kartan o bestämde oss för en sväng i bergen. Men först behövde vi ta ut kontanter, hitta fan ingen bankomat i La linea o carrefour var såklart stängt precis som allt annat på söndagar... Åkte mot ett köpcentrum strax bortom san rouqe o cirkulerade länge innan vi hittade ett ställe där man kunde komma in o ta ut pengar. Hittade av en slump sen en skylt mot Ronda som vi hört är en fin stad i bergen.
Först åkte vi genom dalar fulla av apelsinodlingar, järnväg med Pelikaner som byggt bo på elstolparna och öppna fält. När vi kom till lilla staden Jimena de la frontera så ändrades landskapet, staden var byggd i en backe eller tja på ett berg. Väldigt häftigt o åka på dem smala gatorna emellan husen i en typ 55-gradig backe och högst uppe på berget så låg såklart en gammal borg. Men inget ställe jag frivillig skulle bosätta mig på :) vi åkte ur staden igen o vidare mot Ronda, passerade lilla samhället Los Angeles :) O stannade strax utanför Gaucin för o kolla på utsikten och kissa lite ;) Under hela vägen från Jimena så har vi åkt uppåt, klättrat i dem röda bergen. Helt fantastiskt vackert men väldigt slingriga vägar :) Går inte riktigt o beskriva utsikten för er, den måste nästan upplevas. Hade såklart bara mobilkameran med också så har inte ens några i närheten av rättvisa bilder... Ja o sen gick vägen ganska platt men väldigt högt uppe genom småsamhällena mot Ronda, bergen ändrade karaktär o gick från röda beväxta skapelser till gråa kala berg. Höga vackra toppar och djuuupa dalar, helt fantastiskt o titta på och fast den slingriga vägen tvingade oss o hålla 50km/h så var det inget som störde då man ändå bara ville kolla på den fantastiska vyn! När vi kom till Ronda så blev vi positivt överraskade av den medeltida stilen med vackra byggnader och en stenbro som gick över en djup klyfta mitt i stan. Vi hittade en parkering och utforskade staden, eller en liten bit av den. En vacker park anlagd redan på 1800-talet med fantastisk utsikt och möjligheter för barnen att springa av sig en stund. Små vackra gator, stora fina torg, söta turistaffärer som faktiskt var öppna Och mycket annat! Vi åt en bit o gick runt en stund, barnen fick varsitt halsband som ni kan se på dem på nedersta bilden. Ett par mycket trevliga o väl spenderade timmar, dock insåg vi att de skulle krävas mer tid än vi hade till o se hela staden, så vi bestämde oss för att åka hem igen och komma åter en annan dag :)
Sen tog vi "stora" vägen hem, dvs en lite lite bredare väg som slingrade sig ner för bergen åt andra hållet. Här ändrades landskapet igen, istället för röda eller grå berg så blev dem helt plötsligt gröna, ja för överallt växte tall-liknande träd. Också den här vägen helt fantastiskt vacker!! När vi kom ner till havet o verkligheten igen så åkte vi igenom gräddhyllan o golfidyllen Green Valley, en väldig kontrast till dem små bergsbyarna. Vidare ut på motorvägen och sen hem till Gibraltar. En riktigt härlig tur som jag gärna gör om! Hela vägen har det kliat i kroppen över att gå ur bilen och upp i bergen o vandra. men Spanien har ingen allemansrätt så staket och Privado skyltar sitter överallt o omöjliggör detta... Men så på vägen ner från Ronda så passerade vi ett naturreservat med vandringsleder i bergen, dit kommer vi definitivt åka när jag är lite mindre gravid och vandra!! Kanske framåt April, innan de blir för varmt men gärna efter regnperioden :)

Nu ikväll har jag roat mig med ett varmt bad, vikt tvätt, fått en snilleblixt o möblerat Alex garderob, tvättat mer tvätt, druckit lite glögg o suttit här vid datorn :)
Nu ska jag hänga tvätt o sen blir de nog sängen för mig, långa dagar tar hårdare på mig nu som gravid.










Jamie älskar förresten o ta kort så han har tagit ungefär hälften av bilderna :)

Inga kommentarer: