fredag, mars 08, 2013

Fredag

Igår var jag duktig och gick till skolkontoret och fick Alex inskriven i skolan för nästa år då han börjar på riktigt, känns himla skönt att få det gjort! I övrigt igår hängde jag mest med Daniela och barnen, det regnade och blåste tokigt mycket även igår, har gjort det konstant nu i en vecka. Idag är första dagen som vi kan se hela the rock på morgonen och inte bara stora tunga regnmoln, solen tittar fram och vi vågade oss på att skicka barnen till skolan i vanliga skor och jacka. Inte för att dem går ut när det regnar i skolan men tja för att dem inte ska bli blöta från och till... I Gibraltar kör man inte på regnkläder utan på paraply, till och med treåringarna går med paraply, och jag måste säga att det gör dem alla otroligt korkade med tanke på hur mycket det alltid blåser här... I varje papperskorg ute på stan ligger det minst 3 trasiga paraply just nu... att man inte fattar bara genom att titta på papperskorgarna?! Nå jag är väl lite för svensk och snusförnuftig för att förstå mig på Gibraltianernas filosofi :D

Idag står städning på schemat, damma, dammsuga, plocka leksaker till förbannelse, städa ur kök, tvätta massa, byta lakan, byta handdukar osv. Vi har varit lite för sociala den här veckan och det har regnat lite för mkt för att kunna tvätta (då det inte torkar i fukten) så jag ligger efter. Sen kommer Anne förbi vid lunchtid för att skriva över bilen äntligen, så den blir vår officiellt :) Det är dagens planer så här långt :)

En annan positiv sak är att vår annons vi har uppe på blocket har gett resultat och ett 10-15 tal person har hört av sig ang. hyra vårt radhus :) Och tack vare min fina pappa har huset nu fått en liten ansiktslyftning där föregående hyresgäst förstörde. Så det rör sig framåt också.

Vårt radhus

Inga kommentarer: