söndag, oktober 24, 2010

Helgen

Idag har vi alltså haft kalas för Alex, det andra men inte det sista... Vi hade tänkt fixa barnkalas också, ska bara komma på ett bra datum :)
Det var ett mysigt kalas där bara närmsta familjen på min sida kom. Fina presenter fick han också! Av pappa fick han en gungställning, den är inte monterad ännu men jag tror att det även tillhörde gungor. Av oss och min mormor fick han en traktor med trampor som han kan köra med ute. Gabbe o Emma kom för en gångs skull inte med någon present som väsnades! Alex fick Rorri-garaget och en bok. Av mamma o Lasse fick han en sittpuff och en bil + att Jamie fick en pysselbok. I år har jag verkligen försökt önska "oss" saker som barnen kan få användning av, som gungställning, sandlåda (som han kommer få av Pelles föräldrar), sittpuff osv men ändå envisas folk med att dessutom köpa massor av små leksaker. Poängen i det hela är att nära o kära alltid klagar på att våra barn har för mycket leksaker... Varför köper dem det till dem då? I dont get it...
Well tårtan som jag gjorde blev god, marängbotten, passions o mango mousse, hallon och grädde med non-stop som prydnad, mums! Bild av mästerverket finns i inlägget under detta!

Igår hade vi en riktig mysdag då Pelle sov halva dagen o sedan var rätt segt. Att det dessutom regnade ute var också en bidragande orsak. Barnen o jag åkte in o köpte lördagsgodis, gick på loppis och sen hyrde film på förmiddagen och sedan blev det mys hemma resten av dagen.

Pappa o jag var i källarn förut under kalaset för jag ville visa hur varmt o skönt vi fått det där nere. Då kläckte han den goda idén att Pelle kan ha kontor där nere. Ju mer jag tänker på det desto mer gillar jag tanken! Vi pratade om det förut och jag tror att det kommer bli så! Kanske redan imorgon vad det verkar som. Pelle kan jobba i fred där nere och vi får större användning av källaren. Rummet där uppe kan bli ett gästrum tills dess att vi behöver rummet till något annat, tex ett syskon ;) Och tills dess kanske vi har råd o snygga till rummet lite :)
Fast å andra sidan skulle rummet i källarn kunna bli ett väldigt bra gästrum också. Tja, vi får se...

1 kommentar:

katta sa...

Planerar ni fler barn? :)