söndag, oktober 10, 2010

En fin helg

En lånad bild, fin!

Helgen har varit mysig, väldigt skönt med miljöombyte. Jag har väl fått lite andra perspektiv på saker bara genom att lämna mitt hem för en stund. Javisst låter det konstigt med tanke på hur mkt vi är ute o far. Men det har varit en helg fylld av familj, vänner och minnen och inga måsten förutom det grundläggande som att ta hand om mina barn :) Gud vad skönt det är att släppa allt vad hus, städning och matlagning heter! Ja för det har blivit donken 2 dar och idag så fixade M & L middag!

Fredagen vart superhärlig! När vi kom till Stenungsund så hämtade vi nyckeln o sedan körde Pelle upp mig till pappa där en av våra barnvagnar står parkerad. Pappa var hemma så blev en rundtur därhemma då han håller på o renovera köket :) Blev erbjuden lite möbler och det lockar kan jag säga, massa förvaring precis som jag vill ha! Och ett supersnyggt glasbord som jag mer än gärna vill ha ist för vårt repiga vardagsrumsbord!
Sen promenerade jag ner till lägenheten med vagnen och Nalle som följde med till pappa. Under tiden hade Pelle fixat middag som dem ätit. Så jag kastade i mig mat o sedan knallade vi ner på torget för o hyra film o köpa det viktigaste vi behövde, typ blöjor och godis ;)
När barnen sedan var i säng så blev det bubbelbad och film, hur mysigt som helst! Praktiskt med bärbar dator att man kan se film vart som :) Filmen var bra också, Iron man 2 vart det, lika bra som ettan imo.

Igår lördag så vankades det picknick! Pelle åkte in till gbg och Kasinot men övriga familjen åkte på en minnestur till kopperskolan där vi träffade Bell och Carro. Kopperskolan är den skola där vi gick ettan till sexan på. Det vart mycket minnen som kom tillbaka och ungarna älskade att leka på samma lekplatser som jag själv spenderat så mycket tid! Vi klättrade även upp på det förbjudna antennberget som för övrigt inte alls har antenn längre, wtf?! Men det gick ju hur bra som helst även utan antenn :)
Var härligt att umgås med tjejerna och att minnas tider då man hade så mkt färre problem! Det var gott med fika och ett motionspass i rutschkanan!
När vi alla vart för trötta så drog sig Carro hemåt och vi övriga tog bilen tillbaka till M o L's lägenhet som stilla väntade på oss. Det blev slappande ett par timmar, Alex slocknade framför en film trots att han borde ha hållits vaken. Well vem har hjärta o väcka ett barn som somna sittande i fotöljen framför sin favoritfilm? Inte jag iaf!
När hungern tog över så promenerade vi bort till donken för ett skrovmål o sedan tillbaka igen. Dem utmattade barnen la vi i sängen. Jamie skrek av trötthet för han ville inte sova. När han hade tystnat och vi trodde dem skulle somna ankom M o L. Det blev lite liv ett tag innan ungarna finally somnade. Bell o jag såg på en film, Love Happens, sevärd men inte så romantisk som titeln vill säga...

Söndag idag, fick sovmorgon till halvåtta av mina fina barn, högst uppskattat men ack så trött jag är ändå... När M o L kommit upp runt nio vankades det frukost och sedan var M så snälla att hon klippte både mig o pojkarna! Vi blev så fina så :) Och grabbarna var superduktiga!
Efter klippning gick vi en sväng på torget, M skämde bort pojkarna o lät dem välja varsin liten leksak. Sen gick vi till Ls föräldrars lägenhet som dem håller på o tömma. Kändes urdumt men möblerna skulle skänkas o alla prylar också så jag åtog mig att ta hand om 2 bokhyllor :) Bra förvaring i källarn!
När vi kom hem igen skulle det fixas mat men så fick min bror med familj en inbjudan också o då räckte inte matvarorna så jag fick åka en akuttur till affärn.
När maten var klar så hade även Pelle lyckats tajma in att komma tillbaka till sundet. SÅ blev söndagsmiddag med familjen. Grabbarna lekte sig trötta med sin morbror innan vi for hemåt.

EN väldigt fin helg, tack till alla inblandade, jag älskar er!

Inga kommentarer: