onsdag, februari 13, 2013

Vad som gör Gibraltar så Speciellt


Folket - egoistiska människor som inte visar andra någon respekt över huvudtaget. Ett folk som har familjen närmast, där mormor, faster eller kusin hämtar i skolan dagligen för att mamma och pappa jobbar. Ett barnkärt folk som alltid ler när ett barn tittar på dem, deras egna barn däremot är ouppfostrade och verkar mest vara en accessoar.



Flygplatsen - med en enda runway som korsar vägen ut ur Gibraltar gör denna flygplats väldigt speciell. Som idag när jag hade varit och handlat och måste över flygplatsenför att hämta Alex så landar det två flygplan. All trafik över flygplatsen vart avstängd med bommar och poliser tills planen landat säkert då fick man återigen beträda runwayen så man kunde ta sig in eller ut ur Gib.




Militären - Gibraltar kryllar av MOD och RAF områden dvs ministry of defence och royal air force. Överallt man går är det avspärrat med taggtråd och vakter. Gibraltar är också präglat av gamla militära byggnader från när slagen om Gibraltar ägde rum. Så som kings bastion som numera är omgjord till ett leisure center men som användes i krigen, kan dock inte påstå att jag vet till vad.







The rock - berget som ligger mitt i Gibraltar och tar upp halva platsen. Inne i the rock finns många tunnlar utgrävda under krigen och en grotta som sades vara hades ingång eller något sådant.








Aporna - lömska, tjuvaktiga varelser som ska bo uppe på det rock men som allt för ofta kommer ner i staden och själ mat från alla som inte aktar sig noga.



Gränsen - Ett ställe som man inte bara passerar som på dem flesta andra ställen utan här utförs noggrann passkontroll och har man otur kollar tullen om man smugglar tex tobak ut ur Gib. En plats där det oftast bildar köer och man får alltid lägga till det i tidsplanen om man färdas med bil in eller ut ur Gibraltar.



Det sociala - Gibraltar är ett ställe där folk med öppet sinne bor, du kan springa på någon på stan, bestämma er för att ta en fika och i slutändan spendera hela dagen ihop. Få saker planeras långt i förväg men det gör inte så mycket för pga det varmare klimatet så är folk alltid utomhus så du springer alltid på någon du känner som du sedan kan spendera dagen med!

Inga kommentarer: