torsdag, december 13, 2012

Glad Lucia

Idag är det Lucia men här kryllar inte av lussetåg... Jag har till och med fått berätta och visa barnen vad det innebär att fira Lucia... Utlandsvenskar we are! Men man kan inte få allt, barnen plockar kultur och traditioner här och tappar några hemifrån, så länge vi minns svenska traditioner så kan vi få lite av båda världarna och det tycker jag är kul! Barnen kommer lära sig dem Svenska traditionerna den dagen vi flyttar hem igen. Jag har kollat på svts Lucia-tåg men jag har verkligen svårt att finna riktig julkänsla i år, tror det är en kombination av flera olika saker, tex att jag befinner mig i ett annat klimat, att dem pyntar på ett annat sätt så inga ljusstakar i fönsterna eller tomtar som man ställer ut att köpa. Sen har jag inte heller gått ut och julklappsshoppat på samma sätt som jag brukar, vi har mest beställt online och då kan man ju inte riktigt ta på det på samma sätt... Vilket även innebär att jag inte slagit in en enda julklapp. Ingen snö heller, inga granar i trädgårdarna för det finns inga trädgårdar så tja, många bidragande orsaker till att jag har noll julkänsla... Vill baka mer julgodis osv men tja jag försöker ju hålla mig borta från sockret och det har varit omöjligt med kola i kylen och lussebullar o pepparkakor hemma... Kanske december kan få lov att vara en fri månad och så får jag ta nya tag sen? jag kan inte riktigt bestämma mig...

Idag har alltså svärisarna åkt hem igen, alltid kul med besök men också alltid skönt när man får lite lugn och ro igen och kan återta sina rutiner. Sen har kanske inte denna dag börjat med rutiner då Jamie fått vara hemma pga fortsatt huvudvärk och trötthet men iaf.
Jag har idag fått dammsugit av igen, städat av deras säng, tvättat några maskiner tvätt och städat badrummet. Känns alltid lika skönt men nu börjar jag bli lite otålig igen, ska nog ladda en till tvättmaskin och se om det finns något mer o plocka med ;) Behöver inte ens laga mat idag då vi ska ha pizza från pizzahut :) Får väl leka lite med mina barn annars, eller sätta på en mysig julfilm :)
Orkar inte sitta här mer iaf, ses!


Pappa o Mollie kör High five!


Jamie och jag har skrivit julkort till hans klasskompisar idag


Mollan röjer ur min nessisär

Inga kommentarer: