fredag, juli 29, 2011

lite mer reflektioner från Gibraltar

Ibland känns det som högstadiet här ibland, intriger till tusen :) Den kan inte umgås med den för dom har varit tillsammans... eller så har den o den bråkat... Den blir svartsjuk för att den o den hittar på saker, en annan vill inte ta initiativ men förväntar sig att alltid bli tillfrågad om man ska göra nåt även om det är spontant. Ja det är en soppa som jag känner att jag hamnat mitt i. Jag tycker om dem flesta och försöker att umgås med dem jag trivs med utan att blir för inblandad men det är jäkligt svårt. Men oftast så flyter det på bra här nere :)

Har lite ångest o ont i magen inför att barnen ska börja i skolan/dagis i september eftersom dem inte talar engelska. Jag vet att dem kommer lära sig men jag kan verkligen föreställa mig hur rädd jag hade varit om mamma dumpade mig på ett okänt ställe där ingen förstod vad jag sa och jag inte förstod vad dem sa... Försöker lära Jamie lite engelska och han snappar upp men Alex är det lite värre med. Funderar på att bara prata engelska med dem men jag vet inte... Skitsvårt det här!

Annars tär värmen på oss, iaf på mig och Alex. Jamie verkar inte lika känslig men Alex behöver sova middag dagligen annars är han gnällmonstret själv! Inte varje dag han sover o dem dagarna är ett helvete. Nu sover han sen en timme tillbaka och tur e det så gnällig som han var när vi var ute i förmiddags o betalade våra räkningar. Det är rätt analogt här nere och väldigt många går till kontoret för o betala el-räkning, telefon osv. Vi får göra det eftersom vi inte har gibraltar bank ännu, men det står på to do listan :P Prio det senaste har varit o fixa health card och Gib id-kort så vi har tillgång till sjukvård och skola. Nu är dem ansökta så nu väntar vi bara på o få dem. Sen kan jag börja på mvc här och vi kan skriva in Jamie i skolan! Men allt tar långt tid här så jag hoppas vi får det innan skolan börjar o bebisen är född... Men health card kan man tydligen få ett tillfälligt tills det andra kommer så det är ju skönt.

Well nu ska vi baka en kaka o ha som fredagsmys!

Inga kommentarer: