söndag, april 26, 2009

tapetsering hela dagen

Idag har jag börjat lära mig att tapetsera, mamma o jag vi mätte mest o blötte upp limmet men jag fick testa med ett par våder och hela alltet förutom förarbetet passar mig utmärkt. Det var skoj <:)
Vi fixade hela barnrummet förutom bården idag, bården har vi nämligen inte köpt ännu, den är beställd så får nog hämta den imorgon. SÅ på onsdag kommer Lasse och fixar det sista i rummen uppe och sen börjar med köket. det är ju bara så himla spännande nu när det börjar bli klart :D

Imorgon blir det Ikea, förhoppningsvis får vi med oss ett badrumsskåp (kommod) och handfat med oss hem, men vem vet det kanske är beställningsvara. Alla andra badrumsmöbler vi kolalt på har varit beställningsvaror, men Ikea brukar väl inte ha det så?! Hmm köket fick vi ju beställa, ja vi får se... Får väl sätta in gamla handfatet tillfälligt annars tills det andra kommit.
Vi ska även införskaffa kastruller som passar på induktionshällen, dem gamla vi fått av mormor kommer inte funka där. Så har nån behov av ett par kastruller, hojta till!
Blir väl lite mer badrums smått o gott också. Blir inget överskåp i badrummet utan en halvcirkelformad spegel o sen hyllor på högra sidan så det ser ut som en hel cirkel, väldigt annorlunda o cool :) Sen köper vi nog till en matchande hylla till kommoden så kommer finnas utrymme o lägga all skit man har i badrummet :)
Blir nog till o köpa kaklet imorgon också, får ringa imorn innan o se så dem har allt inne.

Snacka man spenderar pengar när man renoverar! Men vi räknade på det innan, vi har inte överträtt budgeten så mkt som jag trodde att vi skulle ha gjort. Det är väl främst arbetskostnaderna som blev mkt dyrare än vad vi räknat på. Kommer ta längre tid också... men det är det värt! Är så roligt nu när det kommer närmare och närmare ett slut. förhoppningsvis på torsdag så har vi något som börjar likna det köket som kommer att bli. Tyvärr är det ju inte arbetsdag på fredag så blir väl inte helt klart förrän på måndagen där då... men ändå inte långt kvar! Sen får vi se när dem som ska kakelsätta dyker upp... hoppas det blir snart! Blir alltid snurrigt det här med hantverkare hit och dit... huga! Känner hur pengarna rinner iväg då vi kommer ha 4 hantverkare jobbandes i huset samanlagt... Blä!

1 kommentar:

Anonym sa...

ja vill se bilder *:D