tisdag, april 14, 2009

grejat i huset och Tina på besök

Nu har jag haft Tina på besök, eller vi har haft det. Blir inte så mycket datortid då, när man har socialt umgänge här hemma behöver man ju inte det via nätet.
Hon kom söndag eftermiddag, på förmiddagen var vi ute i huset med Carl, Vicky o Maxim o grillade korv. Carl har ju hjälpt till med o riva köket osv men vicky hade inte sett huset så vi åt lite lunch med dem där då.
Kvällen då Tina kom blev det bara pizza o skitsnack, Pelle gick till kontoret o spelade poker med en kompis.
Igår måndag så kom mamma och Lasse vid lunchtid, Jamie sov så vi fikade här i lägenheten och packade bilarna med dem lådorna vi hunnit packa ihop + endel från förrådet, dem hade skåpbilen så svalde endel grejer :)
Sen åkte vi till huset som varken mamma, Lasse eller Tina hade sett. Dem verkade tycka det var bra, fast endel o göra, och det är det ju. Jag tycker det är underbart att vi får sätta sån prägel själva trots att det kräver pengar och engagemang!
Sen åkte mamma, Lasse och Pelle iväg medan Tina, barnen och jag stannade och rev ner tapeterna i dem båda sovrummen, gick ganska smärtfritt. Ena rummet satt tapeterna som berget så finns lite kvar o göra men vi fick bort det mesta. Så sen är det bara att slipa, spackla o måla över taket innan Lasse kommer o hjälper oss, går ju väldigt fort faktiskt så känns bra :)
Idag medan Jamie var på dagis åkte vi till färgbolaget o plöjde igenom tapetböcker till förbannelse, men nu har vi bestämt oss till alla rum som ska göras iordning. Blir silvergrå tapet med svart fondvägg i vårt sovrum. Tina kom också med den lysande idén att vi ska riva väggen in till vindsvrån vi har i vårt sovrum och sätta en skjutdörr så får vi en stor och rymlig garderob ist för ett svårutnyttjat förråd! Så det är planen nu, sovrummet kommer bli toppen!
I barnrummet blir det en himmelsblå tapet med en härlig djurbord!
Köket får en pastellblå färg på väggarna och knallblått kakel :)
Sen efter att Jamie sovit middag packade jag o Tina in barnen i varsin vagn och tog bussen in till torp för o kolla lite i affärer. Letade lite efter vita låna klänningar som man eventuellt kunde ha som brudklänning ist för o lägga 3000-4000kr på en mer avancerad. Men inte nån av affärena hade en lång vit klänning.... men har iaf hittat en på halens som jag ska beställa hem o se om den kan funka.
Men Pelle kom för o hämta mig och barnen på torp, tina tog bussen hem därifrån, så vi passade på att bestämma exakt vilka golv vi ska ha. Blir mörkt valnötslaminatgolv i köket, precis som köksbänken. I barnrumet blir det en heltäckningsmatta i form av en enorm bilmatta :) Och i vårt rum blir det en ljusare valnötslaminat. Jag vill egentligen inte ha trägolv i sovrummet men orkade inte argumentera för min sak så nu blir det så :P Inte så att jag lider stort utav det, blir nog toppen!
Sen på Torp så fick jag köpt mig en vit kofta som jag gillar men den är lite puttinuttig så Pelle verkade inte så förtjust :P Blev även en tuff keps till Jamie (jag är mössfreak) och en hårklämma till mig. Just de, köpte även solskydd att ha på rutorna i bilen nu när solen faktiskt börjar värma, barnen har börjat gnälla över det.
Imorgon hoppas jag på att få träffa på Sandra lite online för saknar att snacka med henne, det där jädra hsuet gör ju att jag inte hinenr med datorn under dagtid ;)
Kram på er där ute i världen!

2 kommentarer:

Maribel sa...

Bra skrivet och alldeles lagom långt, eller va det kanske för att jag kunde läsa det i lugn och ro och inte behöver dela datorn med 30 andra?? Kram!

Pernilla sa...

Visst är det roligt att bestämma hur ens hus ska få se ut själv? :)