torsdag, juni 06, 2013

Ditt o datt

Den största kriminella aktiviteten i Gib är smuggling av tobak och detta är nåt jag blivit extremt medveten om sedan vi flyttade. Vi bor ju numer närmare gränsen och för att komma till och från skolan så går vi igenom ett stort bostadsområde och där inne brukar folk roa sig med att gömma cigarettpaket på diverse ställen. En kille var idag väldigt clever, han höll på att ta ur stoppningen ur sin hjälm för att sedan stoppa in cigarettpaket där i. Igår var det några killar som stoppade in cigarettpaket i olika små gömmor på sina motorcyklar. Jag vet att Spanien har kris och att varenda cent dem kan tjäna är värt mycket för deras familjer, men hur mycket kan man egentligen tjäna på dem få paketen man lyckas få med sig? Är det värt risken att hamna i fängelse eller på nåt sätt bli straffad? Jag vet inte, man gör ju det man måste för att föda sin familj, men det måste ju finnas andra sätt?!

Annars då? Jo Nationaldagen firas med en helt vanlig vardag med skola, dampig Mollie, maken i Sverige och en trött mamma Nlie.
Jag har varit till skolkontoret för att adressändra men givetvis var jag tvungen att ha lägenhetskontraktet med mig och det hade jag glömt hemma så får gå tillbaka imorgon. Det man inte har i huvudet får man ha i benen. Har inte haft något i huvudet på sistone, vet inte riktigt vad det är med mig.
När vi körde hem från Malaga igår så körde jag totalt åt helvete för jag var så trött, tänkte ta tollroaden sista biten eftersom den tullen inte är så dyr och det är den biten man tjänar mest tid på att ta. Jag såg en skylt mot tollroad och svängde, men när jag kommit på nya vägen inser jag att jag är på tollroaden mot Malaga och inte hem... Försöker få vänt men finns inga avfarter på över en mil och när jag väl hittar en så får jag betala tull för att komma av den. Sen hittar jag inte påfarten åt andra hållet och åker total lost, fick sätta på GPS:en som lurade ut mig på små grusvägar innan vi äntligen kom tillbaka, hittade rätt väg där jag dessutom fick betala tull igen för att köra på och sedan kom vi äntligen iväg åt rätt håll. Suck! Jag var genomtrött efter en heldag med marknad, utelunch med vänner och sedan lekparken efter att vi hämtat Jamie så jag ville bara gråta, men vid midnatt var vi hemma igen! Tog ett tag att somna och sen skulle ju Mollie upp vid 6 så jag är rätt trött idag med...
Men jag har ändå fått packat upp det sista i Alex och Mollies rum, planterat om lite blommor och hunnit äta en rejäl brunch innan jag hämtade Alex. Nu sover Mollie, Alex och jag har målat våra naglar och jag tänkte vila!

Glad nationaldag på er!


Inga kommentarer: