söndag, juni 09, 2013

Busy busy

Ok den här dagen blev ju inte riktigt lika rosenskimrande som gårdagen, men livet är ju inte en dans på rosa fluffiga moln, speciellt inte med 3 barn!
Jag har kommit fram till att vår rumsfördelning här i huset inte är bra, vi måste göra rokad tror jag. Ska konsultera min make men det funkar inte att Alex och Mollie delar rum av den enkla anledning att varje gång Mollie ska sova så ska det konkas ut lekakslådor i något annat rum som sedan måste städas undan när Mollie vaknar för att hon annars förstör Alex lek. Kanske inte låter så avancerat men det skapar mer jobb för mig och jag tycker synd om Alex som måste bryta upp lekar hela tiden. Därför vore det mer logiskt om Alex hade ett eget rum att stänga dörren om, där han kunde leka när han ville och hur han ville! Så jag funderar på om Jamie ska få flytta in till Mollie, Pelle och jag flytta till Jamies rum (om våra möbler får plats) och Alex in i vårat rum så han får gott om plats att leka på! Annars får Alex ta Jamies rum, men där är det inte mkt yta för honom att leka är jag rädd. Alternativ 3 är att flytta över Mollie i Jamies rum, men då skulle dem inte få plats med några leksaker och det vore inte heller så bra... Inte för att Jamie någonsin leker med leksaker längre, men det gör ju å andra sidan Mollie. Och Jamie är alltså tillfrågad och har inget emot att byta rum, han är liten och förståndig och förslog själv häromdagen att han kanske borde dela rum med Mollie ist.

Nå idag spenderade vi större delen hemma, Mollie har tagit för vana att stiga upp kl 6 nu när Pelle varit iväg och jag har varit rätt sliten pga detta. Så jag har sett på filmer idag, barnen har lekt och sedan efter lunch o Mollies vila så skulle vi gå ut, men jag blev yr så la mig lite på sängen och somnade. Alla tre barnen lekte på och lät mamma vila lite, otroligt! och sedan hade jag energi att gå ut så vi spenderade några timmar i parken vid skolan, där vi även träffade på ett annat syskonpar där storasyster går i Jamies klass och lillasyster i Alex klass. Dem har dessutom tvillingsystrar som bara är 2 mån yngre än Mollie :) Så barnen hade ju lekkamrater iaf!
Sen gick vi hem och badade, åt kvällsmat, läste läxor och så la sig barnen. Så inte så illa ändå, iaf inte sista halva av dagen då barnen vart sysselsatta :)

Veckan som kommer är jag så uppbokad att jag har fått skriva komihåglapp, jag skojar inte, jag som aldrig skriver ner när jag träffar folk för jag kommer ihåg sånt enkelt. Men nu har jag fått anteckna för att veta vem jag ska träffa när :) Enbart tisdag förmiddag ledig om man inte räknar mitt på dagarna när Mollan sover då. Antar att det är då jag får städa och greja... Men det är ju kul med busy vecka, ser fram emot tisdagen mest då maken ska hämtas hem och vi ska till Ikea! Och på torsdag ska jag träffa en ny svensk tjej som just flyttat hit, hon har barn jämnåriga med Alex och Mollie så ska bli spännande!

Annars vill jag mest önska vår fina Lasse ett stort grattis på 65års dagen, hoppas ni har det fantastiskt i Prag. Och grattis till Nina på din 35 års dag! Sen vet jag typ 3 till som fyller år idag så grattis även till er!


Inga kommentarer: